Disney World zatvára svoj absurdne predražený Star Wars hotel

NETKY.SK • 20 Máj 2023, 14:00 • 2 min
Disney World zatvára svoj absurdne predražený Star Wars hotel

FLORIDA - Disney v septembri zatvorí svoj hotel Galactic Starcruiser s tematikou Star Wars. Posledných hostí ubytuje od 28. do 30. septembra.

slovakia

left justify in out

Disney World zatvára Galactic Starcruiser, značne predražený hotel s tematikou Star Wars, ktorý stojí približne 5 000 dolárov za pobyt na dve noci. V aktualizácii na webovej stránke Disney spoločnosť uvádza, že Starcruiser bude hostiť svojich posledných hostí od 28. do 30. septembra.

 

„Sme hrdí na všetkých poslancov a predstaviteľov, ktorí priniesli Galactic Starcruiser k životu a tešíme sa z toho, že môžeme priniesť hosťom vynikajúce skúsenosti počas zostávajúcich plavieb v nadchádzajúcich mesiacoch,“ píše sa v Disney aktualizácii. „Ďakujeme našim hosťom a fanúšikom, že túto skúsenosť urobili tak výnimočnou."

 

img

Hotel Galactic Starcruiser bol najmä atrakciou pre deti, ale mohli si ho užiť, samozrejme, aj dospelí.

 

Disney's Galatic Starcruiser pritom nebol otvorený nejak obzvlášť dlho, pretože prvýkrát otvoril svoje brány pre hostí v marci 2022. Honosný hotel je vytvorený po vzore krížniku v Star Wars a ponúka veľmi detailnú výzdobu, interaktívne podujatia, tematické stolovanie a živú zábavu. Avšak s cenou približne 4 807 dolárov za dvoch dospelých (alebo 5 999 dolárov za troch dospelých a jedno dieťa), čo nie je príliš vhodná cenová relácia.

 

Náznaky, že táto skúsenosť by mohla mať problémy, sa objavili už v minulosti. Už v marci spoločnosť Disney oznámila, že v októbri začne plánovať dve rezervácie týždenne, čo je pokles z obvyklých troch až štyroch týždenných rezervácií. Keďže krížnik sa má zavrieť v septembri, Disney už nedostane príležitosť urobiť túto zmenu.

 

img

Návštevníci sa v hoteli mohli stretnúť s droidmi, storm troopermi či s rôznymi inými postavami zo Star Wars prostredia.

 

Podľa Disney bude spoločnosť kontaktovať každého, kto má rezervácie 30. septembra alebo neskôr, „aby prediskutovali vaše možnosti a upravili vaše plány“. Spoločnosť tiež pozastavuje nové rezervácie do 26. mája, kým sa postará o dotknutých hostí.

 

Pre Disney to bol vcelku ťažký deň. Okrem zatvorenia lode Galactic Starcruiser generálny riaditeľ Bob Iger oznámil, že spoločnosť ruší svoje plány na výstavbu rozvoja v hodnote 1 miliardy dolárov v blízkosti zábavného parku Orlando na Floride. Tento krok, ktorý Iger pripisuje „zmene obchodných podmienok“ v internej správe, je pravdepodobne výsledkom sporu Disney s guvernérom Floridy Ronom DeSantisom. Disney minulý mesiac zažalovalo Floridu a obvinilo štát z účasti na „cielenej vládnej odvetnej kampani“ po tom, čo spoločnosť vyjadrila nesúhlas so štátnym zákonom „Don’t Say Gay“. Zrušený projekt tiež znamená, že 2 000 zamestnancov Disney v Kalifornii sa už nebude musieť presťahovať na Floridu, čo je jeden z dôvodov, prečo pracovníci minulý rok odišli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies