Disney a Deadmau5 sa sporia o logo

NETKY.SK • 5 September 2014, 16:10 • 2 min
Disney a Deadmau5 sa sporia o logo

USA - Zástupcovia americkej spoločnosti The Walt Disney žiadajú, aby úrady nepridelili kanadskému hudobníkovi Deadmau5ovi patent na logo, ktoré pripomína hlavu ich oficiálneho maskota Mickey Mousea.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný rodák z kanadského mesta Niagara Falls má ochrannú známku na masku s ušami, ktorú používa aj pri vystúpeniach, vo viac ako 30 krajinách sveta, pričom o registráciu v USA požiadal vlani v júni. Zástupcovia Disney sa však obávajú, že udelenie patentu producentovi by poškodilo ich obchody v Amerike a na celom svete. "Keď vezmeme do úvahy, že myšaciu hlavu a iné obchodné značky používa v Spojených štátoch a po celom svete už takmer desať rokov, čudujeme sa, prečo s tým Disney prišli až teraz, neskôr ako Deadmau5. Disney k tomu nášho klienta neprinútia, je totiž pripravený bojovať za ochranu práv na jeho vlastníctvo," uviedla hudobníkova právna zástupkyňa Dina LaPolt. "Disney si myslí, že si môžete pomýliť uznávaného elektronického hudobníka s kreslenou myšou. Ste podľa nich takí hlúpi," reagoval Deadmau5 prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter. 

 

To však medzi nimi nie je jediný spor. Producentovi zástupcovia poslali 4. septembra spoločnosti Disney list, v ktorom ich upozornili, že neoprávnene použili hudobníkovu skladbu Ghosts 'n' Stuff v jednom z videí s postavičkou Mickey Mousea a zároveň ich požiadali, aby k videu zamedzili prístup. 

 

Hudobník sa k podobnosti jeho masky a loga s Mickey Mouseom vyjadril už v roku 2012 pre americký dvojtýždenník Rolling Stone, keď spoločnosti odkázal, že na ich "patentovom oddelení zrejme niekto v tomto prípade zaspal". 

 

Joel Thomas Zimmerman, známy ako Deadmau5, sa pohybuje na scéne od roku 1995. Prvý album Get Scraped vydal v júli 2005 a zatiaľ poslednú, siedmu štúdiovku s názvom While(1<2) uviedol na trh tento rok v júni. Podarilo sa mu získať napríklad tri Juno Awards či tri International Dance Music Awards a päť ráz ho nominovali na prestížnu Grammy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies