Deviatakom majú pomôcť s výberom školy webstránka a informačná brožúra

NETKY.SK • 21 Február 2023, 09:26 • 2 min
Deviatakom majú pomôcť s výberom školy webstránka a informačná brožúra

Prešov - Prešovský samosprávny kraj (PSK) má pre žiakov deviateho ročníka základných škôl zriadený školský web a v obehu informačnú brožúru.

slovakia

left justify in out

Majú im pomôcť s výberom strednej školy. Súčasťou projektu KamPO základnej? je tlačený materiál o školských zariadeniach krajskej samosprávy a školský webový portál www.kampo.sk. Projekt úspešne odštartoval v roku 2020, keď sa do obehu dostalo prvé vydanie približne 180-stranovej brožúry s rovnomenným názvom. Pre aktuálny školský rok 2022/2023 prešla publikácia reedíciou, ktorá zahŕňala aktualizáciu dát aj nový vizuál, pričom priniesla dotlač v náklade 6500 kusov. "Začiatkom roka 2022 sa tak náš informačný poradca znovu dostal ku všetkým žiakom končiacich ročníkov v kraji. Ako najväčší zriaďovateľ stredných škôl v kraji totiž určite chceme byť pri výbere strednej školy žiakom končiacich ročníkov čo najviac nápomocní a naše KamPO základnej? - či už brožúra alebo pravidelne aktualizovaný web sú jednoznačne skvelým prostriedkom, ktorý im môže ich prvé vážne životné rozhodnutie výrazne uľahčiť," priblížil predseda PSK Milan Majerský. Plnofarebná brožúra monitoruje odbory, krúžkovú činnosť, tradície a vybavenosť odborných škôl a gymnázií. Doplnená je o ich kontaktné údaje, QR kódy i fotografie. Školské zariadenia sú v nej zoradené podľa zameraní. Deviataci sa tak v ponuke 68 stredných škôl PSK môžu podľa Jeleňovej lepšie orientovať a sústrediť sa na oblasť, ktorá ich najviac zaujíma. PSK zároveň prevádzkuje školský portál www.kampo.sk. Ten podobne ako brožúra prináša informácie o župných stredných školách, ale zároveň aj novinky z ich diania, predpoveď štúdia, prehľad školských internátov a mnohé ďalšie dôležité fakty. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies