Desiatky žien v Iráne nepustili na futbalové derby, odviedli ich na "správne miesto"

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 15:37 • 2 min
Desiatky žien v Iráne nepustili na futbalové derby, odviedli ich na "správne miesto"

TEHERÁN - V Iráne vo štvrtok zadržali 35 žien, ktoré si zakúpili vstupenky a pokúšali sa dostať na teheránske futbalové derby medzi mužstvami Esteghlal a Persepolis (1:0). Na stretnutí bol prítomný aj prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino ako hosť iránskeho ministra športu Masouda Soltanifara.

slovakia

left justify in out

Keď sa prítomný novinár politika opýtal, kedy budú môcť ženy v tejto krajine navštevovať futbalové zápasy, vypli zvuk z priameho prenosu a interview zrušili. Pre nežnejšie pohlavie platí tento zákaz v Iráne od revolúcie v roku 1979. Podľa hovorcu iránskeho ministerstva vnútra Seyyeda Salmana Samaniho polícia spomenuté ženy nezatkla, iba odviedla na "správne miesto".

Gianni Infantino povedal, že Irán ho uistil, že ženám bude "čoskoro" umožnený vstup na futbalové štadióny. V piatok prvý muž svetového futbalu otváral konferenciu FIFA o rovnosti pričom poznamenal, že jeho cesta môže pomôcť mnohým ženám vo svete. "Dúfam a verím, že už čoskoro budú mať ženy možnosť navštevovať v Iráne futbalové štadióny," povedal Infantino.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies