Desať policajtov odišlo na srbsko-bulharskú hranicu

NETKY.SK • 16 Marec 2017, 11:30 • 2 min
Desať policajtov odišlo na srbsko-bulharskú hranicu

BRATISLAVA - Desať slovenských policajtov odišlo v stredu do Srbska, aby pri Zaječare slúžili na srbsko-bulharskej hranici.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Baloghová, tento rok je to už tretí policajný kontingent, ktorý poskytuje pomoc partnerským krajinám. „Slovenský kontingent odprevadil riaditeľ vnútorného odboru Úradu hraničnej a cudzineckej polície Dušan Komáromy. Desiatka policajtov sa domov vráti o 47 dní," uviedla Baloghová.

Úlohou policajtov v Srbsku je podľa Baloghovej podobne ako v iných krajinách vykonávať hraničný dozor formou peších, motorizovaných i pozorovacích hliadok, ako aj podpora kontrol vo vnútrozemí. „Slovenskí policajti vykonávajú službu vo vlastných rovnošatách s vlastnou výzbrojou, vybavením a na našich služobných vozidlách. Počas výkonu služby postupujú podľa partnerských zákonov a len za prítomnosti príslušníka srbskej polície," vysvetlila Baloghová. Najbližšie podľa nej vyšlú 25 policajtov do Macedónska, konkrétne 4. apríla. „Taktiež sa už pripravujú aj ďalšie rotácie slovenských policajtov na pomoc partnerským krajinám," dodala Baloghová.

Slovensko v súvislosti s bojom proti nelegálnej migrácii v minulosti vyslalo na pomoc partnerským štátom 349 policajtov. Slúžili napríklad v Maďarsku, Macedónsku, Taliansku alebo v Grécku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies