Demonštrácie antiislamistov a ľavičiarov v Kodani sa skončili zatýkaním

NETKY.SK • 3 December 2016, 18:16 • 2 min
Demonštrácie antiislamistov a ľavičiarov v Kodani sa skončili zatýkaním

KODAŇ - Zatknutie najmenej desiatich osôb hlásila dnes dánska polícia v súvislosti s demonštráciami v Kodani, kde sa stretli priaznivci a odporcovia tamojšieho protiislamského hnutia.

slovakia

left justify in out

V uliciach mesta vypukli menšie potýčky, keď sa policajti snažili oddeliť antiislamistov od ľavicových protidemonštrantov, ktorí vytvorili barikády a zapálili vatry, aby znemožnili plánovaný pochod. Podľa vyjadrenia hovorcu Rasmusa Bernta Skovsgaarda polícia pristúpila k zatýkaniu v prípadoch, keď došlo k napadnutiu nasadených príslušníkov, neuposlúchnutiu ich výziev či vandalizmu.

 

Polícia v Kodani dohliadala na približne 60 priaznivcov hnutia Za slobodu a početnejšie zastúpených ľavičiarov, pokrikujúcich slogan "Žiadni nacisti v našich uliciach".

 

Uvedené hnutie, ktoré pôvodne vystupovalo pod nemeckou skratkou Pegida (Európania proti islamizácii Západu), plánovalo pochod cez miestnu prisťahovaleckú štvrť, protidemonštrácia si však vyžiadala zmenu trasovania.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies