Debaľceve je na pokraji humanitárnej katastrofy, varovali pozorovatelia OBSE

NETKY.SK • 22 Február 2015, 17:58 • 2 min
Debaľceve je na pokraji humanitárnej katastrofy, varovali pozorovatelia OBSE

KYJEV - Východoukrajinské mesto Debaľceve je na pokraji humanitárnej katastrofy. Oznámili to dnes pozorovatelia Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), ktorí mesto navštívili.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Boli sme tam včera asi 30 minút. Nevideli sme jedinú budovu, ktorá by nebola poškodená ostreľovaním... Mesto je bez vody, potravín, kúrenia, elektriny a liekov," uviedla pre agentúru TASS Irina Gudymová z pozorovateľskej misie.

 

OBSE informovala, že jej pozorovatelia dnes mesto Debaľceve nenavštívia, ale presunú sa do ďalších obývaných oblastí. Ukrajinské sily sa začali z Debaľceva sťahovať v stredu ráno po týždňoch ťažkých bojov s proruskými separatistami. Získanie mesta je pre povstalcov dôležité, pretože Debaľceve je dôležitým železničným uzlom a križovatkou najkratších ciest na Doneck a Luhansk - najväčšie mestá na území obsadenom separatistami.

 

Boje o Debaľcevo pokračovali aj napriek prímeriu, ktoré obe strany konfliktu uzavreli pred týždňom v Minsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies