Severnej Kórey hrozí hladomor, o pomoc žiada OSN

NETKY.SK • 22 Február 2019, 06:21 • 2 min
Severnej Kórey hrozí hladomor, o pomoc žiada OSN

NEW YORK - Severná Kórea požiadala humanitárne agentúry OSN o pomoc pri riešení hroziacej potravinovej krízy v krajine.

slovakia

left justify in out

Podľa predpovedí totiž dôjde tento rok k prudkému poklesu rastlinnej výroby v KĽDR. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na štvrtkové oznámenie hovorcu OSN Stéphana Dujarrica.

 

img

 

Severná Kórea OSN informovala, že tento rok jej bude chýbať 1,4 milióna ton napríklad ryže, pšenice, zemiakov či sóje. "Vláda požiadala o pomoc medzinárodné humanitárne organizácie prítomné v krajine, aby sa zaoberali situáciou v oblasti potravinovej bezpečnosti," povedal Dujarric.

 

img

 

Agentúry OSN už vedú rozhovory s Pchjongjangom o "prijatí včasných opatrení na riešenie humanitárnych potrieb", dodal hovorca OSN.

 

Podľa údajov OSN potrebuje potravinovú pomoc približne 10,5 milióna Severokórejčanov - 41 percent obyvateľstva. Žiadosť o pomoc zaznela pred budúcotýždňovou cestou severokórejskej delegácie vedenej vodcom Kim Čong-unom na summit s americkým prezidentom Donaldom Trumpom vo Vietname.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona