Na väčšine Slovenska hrozí prízemný mráz

NETKY.SK • 17 Apríl 2019, 18:47 • 2 min
Na väčšine Slovenska hrozí prízemný mráz

BRATISLAVA - Pre väčšinu Slovenska platí na najbližšie dni výstraha pred ranným prízemným mrazom. Ide o výstrahu prvého stupňa, platí na štvrtok aj piatok.

slovakia

left justify in out

Teploty môžu dosiahnuť nula až mínus dva až mínus tri stupne. Takýto prízemný mráz predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny.

 

img

 

Výstrahy sa týkajú stredného Slovenska a Záhoria. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na svojej internetovej stránke.
 

Noc z pondelka (15. 4.) na utorok bola pre pestovateľov ovocia mimoriadne chladná, keď bola nameraná najnižšia teplota mínus 5,2 stupňa Celzia.

 

Náklady na jednu noc, počas ktorej pestovatelia používajú kahance, parafínové siete, peletové škatule a vrtuľníky sa pohybujú od 50.000 do 100.000 eur.

 

Ako ďalej doplnil, proti mrazom pomáha aj vykosenie trávnika. Momentálne prebieha takisto výskum polymérov, ktorými sa natrie rastlina a tá následne získa vyššiu odolnosť voči mrazu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies