Mimoriadnu situáciu pre snehovú kalamitu odvolal aj Okresný úrad v K. N. Meste

NETKY.SK • 18 Január 2019, 16:54 • 2 min
Mimoriadnu situáciu pre snehovú kalamitu odvolal aj Okresný úrad v K. N. Meste

ŽILINA – Mimoriadnu situáciu vyhlásenú v súvislosti so snehovou kalamitou odvolal v piatok popoludní aj Okresný úrad (OÚ) v Kysuckom Novom Meste.

slovakia

left justify in out

V Žilinskom kraji naďalej platí mimoriadna situácia na území okresu Námestovo a v ďalších obciach. O tom informoval vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu v Žiline Ľubomír Hollý.

 

Doplnil, že v okrese Čadca zostáva mimoriadna situácia v meste Čadca a v piatich obciach. V okrese Liptovský Mikuláš je mimoriadna situácia v deviatich obciach, v okrese Žilina v štyroch, v okresoch Dolný Kubín, Ružomberok, Martin v troch a v okrese Tvrdošín v dvoch obciach, dodal Hollý.

 

Hasiči podľa Zuzany Farkasovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru naďalej pomáhajú na severe Slovenska v obciach zasiahnutých snehovou kalamitou. "V Novoti a Oravskej Lesnej je v piatok približne 70 profesionálnych a dobrovoľných hasičov, ktorí odstraňujú veľké nánosy snehu z cestných komunikácií, parkovísk, okolia rodinných domov a striech budov," uviedla Farkasová.

 

img

 

Vo štvrtok (17. 1.) hasiči prvýkrát v histórii použili vrtuľník na odstraňovanie snehu na vrcholkoch stromov v okolí obce Novoť. "Pomocou tlakovej sily sa podarilo zhodiť veľké množstvo snehu zo stromov a elektrických vedení, vďaka čomu nedošlo k ich zrúteniu," dodala Farkasová.

 

Pri odstraňovaní následkov snehovej kalamity na hornej Orave pomáhajú od utorka (15. 1.) vojaci zo Žiliny a Martina. Na miesto prišiel v utorok aj minister obrany SR Peter Gajdoš (SNS), aby preveril, akú ďalšiu pomoc môžu miestnym obyvateľom ozbrojené sily poskytnúť. Profesionálni vojaci sú pripravení zasiahnuť aj v ďalších obciach a mestách v prípade, že si to situácia vyžiada.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies