Davutoglu: Turecko robí všetko pre to, aby zabezpečilo svoje hranice so Sýriou

NETKY.SK • 3 December 2015, 09:40 • 2 min
Davutoglu: Turecko robí všetko pre to, aby zabezpečilo svoje hranice so Sýriou

ANKARA - Turecko robí všetko, čo je v jeho silách, aby zabezpečilo svoje hranice so Sýriou, a preto v 98 kilometrov dlhom pásme tvoriacom hranicu s územím, ktoré na sýrskej strane ovláda teroristická organizácia Islamský štát (IS), buduje "fyzické zábrany", uviedol dnes turecký minister Ahmet Davutoglu.

slovakia

left justify in out

Turecko spolupracuje s partnermi z koalície, ktorí sa v nadchádzajúcom období budú usilovať o vytlačenie militantov z IS zo sýrskej strany hraníc, povedal podľa agentúry Reuters Davutoglu na tlačovej konferencii pred odletom na oficiálnu návštevu Azerbajdžanu. V Turecku platia sprísnené bezpečnostné opatrenia od júla, keď Ankara spustila tzv. "synchronizovanú vojnu proti terorizmu". Začala pritom naraz útočiť voči bojovníkom IS v severnej Sýrii i proti kurdským separatistom v severnom Iraku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies