Davis Cup: Slováci nastúpia v 2. kole v apríli 2017 proti Maďarsku

NETKY.SK • 22 September 2016, 14:54 • 2 min
Davis Cup: Slováci nastúpia v 2. kole v apríli 2017 proti Maďarsku

LONDÝN - Slovenskí tenisti nastúpia v 2. kole prvej skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára (7.-9. apríla 2017) na domácej pôde proti Maďarsku.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom štvrtkový žreb v Londýne, pri ktorom Slováci rovnako ako Ukrajina, Holandsko a Rakúsko figurovali medzi nasadenými tímami. Vo februárovom 1. kole tak budú mať voľno.

 

"Tentoraz sme mali šťastie, žreb nám prial. Dostali sme prijateľného súpera a veľmi sa teším, že budeme hrať v domácom prostredí. Myslím si, že ak naši chlapci budú mať v tom čase dobrú formu, môžu to zvládnuť a opäť ísť do baráže o svetovú skupinu," povedal pre agentúru SITA generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška. 
 

Zverenci kapitána Miloslava Mečířa počas uplynulého víkendu po tretí raz za sebou neuspeli v baráži o svetovú skupinu, keď bez Martina Kližana a Lukáša Lacka prehrali na tráve v Sydney s domácou Austráliou 0:3. Vlani nestačili v Gdyni na Poľsko 2:3, pred dvoma rokmi podľahli v Chicagu favorizovanému tímu USA hladko 0:5.

 

Slováci hrali medzi elitou naposledy v roku 2006. V 1. kole vtedy v pozícii finalistov z roku 2005 prehrali v Rancague s Čile a v septembrovej baráži nestačili v bratislavskom NTC na Belgicko. Odvtedy sa márne pokúšajú o návrat medzi najlepšiu šestnástku.

 

Mečíř: "Prijateľný súper"

 

Slováci si tak zopakujú tohtoročný júlový duel druhého kola kontinentálnej zóny s Maďarskom, na antuke v Budapešti triumfovali hladko 3:0. "Je to prijateľný žreb. S Maďarmi sme hrali v tomto roku, darilo sa nám proti nim, ale súpera nemožno podceniť. O povrchu je ešte predčasné hovoriť," povedal po žrebe kapitán slovenského tímu Miloslav Mečíř pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu (STZ).

 

V sídle Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) vyžrebovali vo štvrtok aj dvojice 1. kola svetovej skupiny. Tohtoročný finalista Chorvátsko privíta v šlágri Španielsko, druhý finalista Argentína sa stretne s Talianskom. Austrália bude na domácej pôde hostiť tenistov Česka.

 

žreb 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára:

 

SLOVENSKO - voľný žreb, Maďarsko - voľný žreb, Holandsko - voľný žreb, Bosna a Hercegovina - Poľsko, Bielorusko - Rumunsko, Rakúsko - voľný žreb, Izrael/Švédsko - Portugalsko, Ukrajina - voľný žreb

 

2. kolo:

 

SLOVENSKO - Maďarsko, Holandsko - Bosna a Hercegovina/Poľsko, , Bielorusko/Rumunsko - Rakúsko, Izrael/Švédsko/Portugalsko - Ukrajina

 

žreb 1. kola svetovej skupiny Davisovho pohára: Chorvátsko - Španielsko, Srbsko - Rusko, Kanada - Veľká Británia, Japonsko - Francúzsko, USA - Švajčiarsko, Austrália - Česko, Nemecko - Belgicko, Argentína - Taliansko

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies