Davis Cup: Djokovič nehral na protest, povedal šéf ITF

NETKY.SK • 10 Apríl 2014, 13:03 • 2 min
Davis Cup: Djokovič nehral na protest, povedal šéf ITF

BERN - Srbský tenista Novak Djokovič nehral na prelome januára a februára v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov v Novom Sade proti Švajčiarom (2:3, už po sobote nezvratných 0:3) zo solidarity ku krajanovi Viktorovi Troickému, ktorého potrestali za porušenie antidopingových pravidiel.

slovakia

left justify in out

Takýto názor vyslovil prezident Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF), Talian Francesco Ricci Bitti, počas minulotýždňového štvrťfinále Švajčiarsko - Kazachstan (3:2) v Ženeve.

 

"Bol nahnevaný pre tú suspendáciu. Na to sme však nemali žiadny vplyv," povedal Ricci Bitti pre Berner Zeitung. 

Hráči vzhľadom na nabitú sezónu volajú po úprave formátu majstrovstiev sveta tímov, tá však zjavne nie je na obzore.

 

"Obrovský úspech tejto súťaže ukazuje, že systém je dobrý. Ak zmeníte niečo, čo vynikajúco funguje, riskujete, že to zničíte. Davis Cup je rodinným striebrom ITF, takže si počíname výsostne opatrne, hoci sme otvorení diskusiám," podotkol Ricci Bitti. 

 

Talian vysvetlil, že osobne nedal prednosť štvrťfinále "squadry" v Neapole proti Britom (3:2), aby zachoval neutralitu: "Je to nepísané pravidlo. Výnimka sa vzťahuje iba na prípadné finále, kde sa protokolárne očakáva, že prezident ITF odovzdá trofej." 

 

Taliani budú 12. - 14. septembra hrať v semifinále vo Švajčiarsku, druhú dvojicu tvoria Francúzi a Česi ("Tomáš Berdych sa vráti do kádra," predznamenal Ricci Bitti). Srbov v rovnakom termíne čakajú záchranárske práce v Indii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies