David Bowie si želal, aby jeho popol rozsypali na indonézskom ostrove Bali

NETKY.SK • 30 Január 2016, 13:11 • 2 min
David Bowie si želal, aby jeho popol rozsypali na indonézskom ostrove Bali

NEW YORK - Legendárny rockový hudobník David Bowie si podľa poslednej vôle želal, aby jeho popol rozsypali na indonézskom ostrove Bali "na budhistickom obrade". Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťstranový dokument bol v piatok odovzdaný na súde v newyorskej štvrti Manhattan. Bowieho pozostalosť má hodnotu približne 100 miliónov dolárov.

 

Svetoznámy muzikant zomrel na rakovinu 10. januára vo veku 69 rokov. S chorobou zápasil 18 mesiacov.

Bowie si želal, aby sa jeho majetok, nehnuteľnosti a peniaze rozdelili medzi manželku - supermodelku Iman, jeho dve deti, dlhoročnú osobnú asistentku Corinne Schwabovú a dcérinu opatrovateľku Marion Skeneovú. V poslednej vôli sú menovaní dvaja jej vykonávatelia a závet bol vypracovaný v roku 2004 pod zákonným menom hviezdy, David Robert Jones.

 

Manželke Iman zanechal umelec byt v newyorskej štvrti SoHo, v ktorom s ňou žil, a takisto polovicu zo zvyšku majetku. Jeho syn Duncan Jones z predchádzajúceho manželstva dostal 25 percent majetku a dcéra Alexandria takisto 25 percent, ako aj dom v horách v okrese Ulster v americkom štáte New York. Bowie zanechal osobnej asistentke Schwabovej dva milióny dolárov a tiež jej venoval podiely v spoločnosti Oppossum, ktorú vlastnil. Pestúnke Skeneovej zanechal milión dolárov.

 

Bowie si želal, aby jeho popol rozsypali "podľa budhistických rituálov ostrova Bali". Dodal, že ak ho tam z praktických dôvodov nebudú môcť spopolniť, želá si, aby aj tak popol rozsypali na tomto ostrove.

 

Podľa úmrtného listu, odovzdaného spolu so súdnymi dokumentmi, bol Bowie spopolnený 12. januára v americkom štáte New Jersey.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies