Dave Brockie z kapely Gwar zomrel na predávkovanie heroínom

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 11:35 • 2 min
Dave Brockie z kapely Gwar zomrel na predávkovanie heroínom

LOS ANGELES - Bývalý líder americkej kapely Gwar Dave Brockie zomrel na predávkovanie heroínom.

slovakia

left justify in out

Príčinu smrti 50-ročného muzikanta v utorok zverejnila kancelária súdneho lekára, podľa ktorej išlo o náhodné predávkovanie.

 

Spevák, ktorý vystupoval pod menom Oderus Urungus, posledný raz vydýchol tento rok 23. marca. Jeho bezvládne telo našli doma v Richmonde v štáte Virgínia. 

 

Gwar vznikli v roku 1984. Kapela, známa aj vďaka strašidelným kostýmom, debutovala v roku 1988 albumom Hell-O. Doteraz vydali 13 štúdioviek, pričom zatiaľ poslednú s názvom Battle Maximus uviedli na trh vlani v septembri. Okrem toho majú na konte EP nahrávky The Road Behind (1992) a Krak Down (1994), dve kompilácie, dva živáky a single ako napríklad Sick of You, The New Plague, If I Could Be That, Sammy, Mary Anne, Lost God či War Is All We Know. Gwar dva razy nominovali na prestížnu cenu Grammy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies