Dánsko chce znížiť príspevky pre azylantov, aby znížilo ich príliv

NETKY.SK • 1 Júl 2015, 17:50 • 2 min
Dánsko chce znížiť príspevky pre azylantov, aby znížilo ich príliv

KODAŇ - Dánska stredopravá menšinová vláda dnes zverejnila plán na škrty vo finančných dávkach pre žiadateľov o azyl. Ide o snahu o obmedziť príliv utečencov, napísala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Ministerka pre integráciu Inger Stöjbergová povedala, že obmedzenie počtu žiadateľov o azyl je "jasným cieľom" návrhu. "Pomôžeme ľuďom v núdzi, ale tiež si udržíme kontrolu, čo v súčasnej situácii nemôžeme," povedala ministerka.
     

Podľa návrhu by mesačný príspevok v hotovosti pre jedného bezdetného azylanta v Dánsku mal byť zmenšený o približne polovicu na 6000 dánskych korún (približne 800 eur) pred zdanením, čo je na úrovni príspevkov pre študentov.
     

Škrty sa budú týkať aj zosobášených dvojíc s deťmi a opatrovateľských príspevkov.
     

Stöjbergová povedala, že by mal byť tiež zavedený príspevok 1500 dánskych korún (200 eur), ktorý by mal povzbudiť utečencov, aby sa rýchlo naučili dánsky.
     

Návrh by mal začať platiť od januára, ak ho parlament po letnej prestávke schváli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies