Daňo nastupuje v útoku s Hossom: Marián mi pomáha úplne vo všetkom

NETKY.SK • 21 September 2015, 11:01 • 2 min
Daňo nastupuje v útoku s Hossom: Marián mi pomáha úplne vo všetkom

CHICAGO - Hokejisti Chicaga Blackhawks v nedeľu ukončili trojdňový tréningový kemp a už v utorok ich čaká prvý prípravný duel pred novou sezónou NHL.

slovakia

left justify in out

Vo svojom United Center privítajú Detroit Red Wings. Kempu sa nezúčastnil Patrick Kane, hviezdny útočník čelí obvineniu zo sexuálneho napadnutia mladej ženy. Tréner "čiernych jastrabov" Joel Quenneville tak do elitnej formácie k Mariánovi Hossovi a Jonathanovi Toewsovi zaradil ďalšieho Slováka Marka Daňa. Mladý krídelník, ktorý prišiel do Chicaga v lete v rámci trejdu za Brandona Saada z Columbusu, sa v novom drese uviedol na výbornú. V modelovanom zápase strelil hetrik. Kouč Quenneville ocenil Daňovu rýchlosť a silu. "Je skutočne rýchly, i keď mu trochu chýba výdrž. Na svoju postavu disponuje veľkou silou, na ľade pôsobí pevne. Páčilo sa mi, čo na kempe ukázal," povedal na adresu 20-ročného útočníka tréner úradujúcich držiteľov Stanleyho pohára.

 

Daňo potvrdil, že od hviezdnych spoluhráčov v útoku sa môže veľa naučiť. "Je to pre mňa veľká príležitosť. Obaja sú skvelí hráči, veľa sa od nich môžem naučiť. Marián stojí pri mne vo všetkom čo potrebujem. Ako správny krajan mi pomohol vo veľa veciach, predstavil ma aj spoluhráčom v tíme. Správa sa ku mne skutočne veľmi pekne," dodal Daňo pe denník Chicago Tribune.

 

V kempe Blackhawks sa stretli až piati slovenskí hokejisti. K trojici Hossa, Daňo, Radovan Bondra pribudli minulý týždeň Ľubomír Višňovský a Tomáš Kopecký, ktorým klub ponúkol skúšobné kontrakty. Obaja sú neobmedzení voľní hráči.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies