Danko sa v Poľsku stretol predsedom Sejmu Marekom Kuchciňským

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 12:23 • 2 min
Danko sa v Poľsku stretol predsedom Sejmu Marekom Kuchciňským

VARŠAVA - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko sa dnes dopoludnia v rámci svojej návštevy Poľska stretol s predsedom Sejmu Marekom Kuchciňským. Išlo už o ich štvrté spoločné stretnutie, pričom - podobne ako pri predošlých schôdzkach - sa venovali témam zachovania identity národných parlamentov a iniciatívam smerujúcim k zbližovaniu s európskym parlamentom.

slovakia

left justify in out

"Pán maršálek ma oboznámil so zmenami, ktoré prebiehajú v ich rokovacom poriadku. Ja som ho oboznámil s našimi zmenami. Povedal som mu, že našou iniciatívou je aj najbližšia schôdza NR SR, kde budú môcť vystúpiť europoslanci v rámci pléna, čo pán maršálek veľmi ocenil," povedal po stretnutí Danko.

 

Predseda NR SR tiež vyzdvihol dôraz, ktorý kladie Kuchciňski na charizmu parlamentu, pričom chce podľa Danka zaviesť v poľskom Sejme obdobnú čestnú stráž, aká už funguje u nás.

 

S Kuchciňským hovorili aj o ďalších oblastiach, v ktorých musia krajiny V4 postupovať spoločne, aby ich kolegovia v EÚ nebrali ako združenie, ktoré chce rozbiť Úniu. "Takými oblasťami sú pre nás ochrana pôdy, ochrana vody, ochrana strategických spoločností," dodal Danko.

 

Predseda NR SR sa má ešte dnes stretnúť so šéfom poľského Senátu Stanislawom Karczewským, s prezidentom Poľskej republiky Andrzejom Dudom a neformálne aj s lídrom vládnucej strany Právo a spravodlivosť Jaroslawom Kaczyňským.

 

V utorok absolvuje Danko stretnutie predsedov parlamentov krajín V4. Diskusia bude zameraná na politické otázky vo vzťahu k Európskej únii, posilňovanie úlohy národných parlamentov, hodnotové otázky, budúce perspektívy, ako aj praktické aspekty a nové možnosti aktivizácie V4.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies