Danko sa chce porozprávať s Maroszom, prezrádza informácie z tajnej správy

NETKY.SK • 19 Jún 2017, 19:10 • 2 min
Danko sa chce porozprávať s Maroszom, prezrádza informácie z tajnej správy

BRATISLAVA – Predseda NR Andrej Danko si pozve opozičného poslanca Jána Marosza (OľaNO) na pohovor za poskytnutie stanoviska k správe riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS). Danko dnes v pléne počas rozpravy k inému bodu upozornil, že správa šéfa SIS je tajná a Marosz prezradil z nej detaily.

slovakia

left justify in out

Maroszovi chýbala v správe riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) zvýšená pozornosť venovaná hybridnej vojne. Ako Marosz povedal pre agentúru SITA po tom, čo riaditeľ služby Anton Šafárik predniesol na neverejnom rokovaní správu o činnosti SIS, služba nedostatočne pokrýva riziká hybridnej vojny. Šafárik sa podľa neho vôbec nezmienil o peniazoch, ktoré z Ruska smerovali strane Mariána Kotlebu.

 

„Riaditeľ neprezentoval žiadne opatrenia, ktoré v tejto súvislosti chránia slovenských občanov,“ zdôraznil.

Maroszovi tiež chýbala v správe analýza, aká je spätná väzba ministerstva vnútra na informácie služby o korupcii. “SIS síce na korupciu poukazuje, ale zo strany polície nie je spätná väzba,“ dodal. Podľa Marosza Šafárik v správe pomenoval hrozby pre Slovensko, ako sú islamský štát či migrácia. „Našťastie Slovensko nie je centrom pozornosti. Situácia sa však môže zmeniť,“ povedal Marosz.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies