Danko: Na západe sú pravicovo-ľavicové vlády normálne

NETKY.SK • 13 Marec 2016, 11:46 • 2 min
Danko: Na západe sú pravicovo-ľavicové vlády normálne

BRATISLAVA - V západných krajinách je normálne, že pravicové a ľavicové strany spolu tvoria vlády. Predseda SNS Andrej Danko si myslí, že rovnako by to mohlo byť aj na Slovensku.

slovakia

left justify in out

"Prečo by už Slovensko nemohlo prekročiť svoj tieň," uviedol dnes v diskusnej relácii televízie TA3 V Politike.

Na margo možnej spolupráce so stranou Most-Híd uviedol, že Béla Bugár by bol človekom na debatu aj v prípade, ak by sa skladala iba pravicová vláda. "Dnes ten maďarsko-slovenský problém je pri deštrukcii, pri fašizácii, pri nečinnosti štátu a pri iných veciach problémom, ktorý Slovákov asi najmenej trápi," uviedol Danko s tým, že Slovákov najviac trápi chudoba.

 

Podľa jeho slov ani voliči SNS by nemali mať problém so spoluprácou s Bugárovou stranou. Pre nich by bol väčší problém spájanie s ĽSNS, so stranami, ktoré nemajú štruktúry či stranami, ktoré podporujú LGBTI. "V hierarchii, keď mám ísť od stupňa problémov, je dnes problém spolupráce so Smerom a so stranou Most-Híd na úrovni najmenej rozporuplný," vysvetlil. Bugára zároveň označil za politika, ktorý vie nájsť kompromisy.

 

Na strane Smeru-SD vidí Danko poučenie z chýb, ktoré sa diali v minulosti. Zároveň uviedol, že Smer-SD by vedel akceptovať aj pravicové prvky. "To je moja podmienka spolupráce," zdôraznil Danko. Tieto voľby ukázali, dodal, že vláda Roberta Fica nemôže byť ďalej v takom zložení, ako bola doteraz.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies