Dan Landa po turné pokračuje v prípravách na koučing

NETKY.SK • 4 December 2014, 13:33 • 2 min
Dan Landa po turné pokračuje v prípravách na koučing

BRATISLAVA - Český spevák Daniel Landa po odohraní piatich halových koncertov pokračuje v realizácii ďalších náročných kúskov a ďalej sa zaoberá technikami na ovládnutie strachu.

slovakia

left justify in out

Budúci rok ho čakajú Majstrovstvá sveta v rely, príprava na preplávanie Blue hole na jeden nádych, chce sa tiež podľa vlastných slov dostať do finále futbalovej Ligy majstrov a usporiadať obrí koncert pre stotisíc fanúšikov.

 

Posledným Landovým kúskom by malo byť položenie základného kameňa najväčšieho chrámu na svete. „To bude vysvetlenie toho celého,“ povedal Landa, ktorý sa uplynulé mesiace naplno venoval zbieraniu funkčných techník na ovládnutie vlastného strachu. „Nahromadil som celý rad funkčných techník, či už sú to tritisíc rokov staré techniky alebo moderné techniky ako eurolingvistické programovanie alebo techniky zo Silvovej metódy, používame napríklad techies jogu a ja som vlastne všetky tieto vybrané veci previedol do takej akoby umeleckej reči, ktorá má koreň v starých Keltoch, starých Germánoch a starých Slovanoch, takže je to trošku poetickejšie poňatý koučing,“ priblížil Landa v rozhovore pre agentúru SITA. 

 

„Náš systém mentálnej prípravy vlastne učí ako eliminovať strachy z rôznych vecí, obavy, strach zo života, nielen z nejakých žralokov, ale strach ako faktor,“ uviedol kontroverzný hudobník. Koučing by chcel podľa vlastných slov časom zamerať na každého, kto prejaví záujem. „Zatiaľ pracujeme len so športovcami, testujeme to v extrémnych podmienkach a pre verejnosť otvárame koučingové centrum od mája budúceho roka,“ prezradil. Zmenu profesie si rodák z Prahy podľa vlastných slov dobre zvážil. „Chcel som sa posunúť ďalej, 20 rokov robím hudbu, koncerty, muzikály, takže som si musel nájsť niečo, čo ma bude baviť zase ďalších 30 rokov. Koučing nie je vôbec vzdialený od toho, čo som robil celý život, motivačný spíker nemá ďaleko od hudobníka, no pritom je to trošku niečo iné a môžem s tým dobývať svet, čo ma, samozrejme, baví,“ uviedol. 

 

Ako následne poznamenal, neplánuje pokračovať v hudobnej kariére. „Ja neplánujem. Buď budem písať nejaké pesničky pre radosť, a keď ich bude dosť, tak ich vydám na CD-čku alebo ma zaujme nejaká téma a napíšem nejaký muzikál alebo rockovú operu na javisko, ale nemám to v pláne, nechcem sa tým živiť. Chcel som z toho šoubiznisového kolotoča vystúpiť, aby som to robiť nemusel, ale mohol. Nezriekam sa toho, len to nechcem mať ako hlavnú profesiu,“ dodal 45-ročný umelec, ktorý sa v roku 2012 na odovzdávaní cien Český slavík predstavil ako kúzelník Žito 44. „Myslím si, že ten blázon s kohútom ovládol úplne všetko. Na takomto základe sa lepšie stavia, je to omnoho menej bolestivé a oveľa menej sa tým človek zaoberá, pretože toho blázna som zo seba urobil sám a to je paráda. Keď niekto povie 'ty si blázon', tak som, a čo, sám som sa rozhodol, nie je to sprosté ohováranie,“ podotkol Landa alias Žito 44. 

 

Žito, s ktorým sa známy hudobník stotožňuje, bol podľa povesti kúzelník, ktorý svojimi kúskami bavil ľudí a naprával neprávosti. „Bol to spravodlivý bavič, je to také alter ego na rozbehnutie zmeny v mojom živote, na rozbitie toho mediálneho Daniela Landu a naštartovanie novej éry, ktorá bude trvať pomerne dlho,“ poznamenal. „Ak zoženiem peniaze, chcel by som Žitov príbeh zakončiť celovečerným filmom. Uvidíme, ako to všetko dopadne,“ povedal. 

 

Rodák z Prahy v budúcnosti chystá tiež hudobný projekt s frontmanom britskej post-punkovej hudobnej skupiny Killing Joke Jeremym Colemanom, známym aj ako Jaz Coleman. „Bude sa to týkať koučingu, náš koučing a hudba spolu úzko súvisia, bude to zamerané predovšetkým energeticky, aby človek získal viac ohňa alebo naopak viac pokoja. Ale to má ešte čas,“ dodal Landa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies