Ďalší Slováci odišli do Brazílie, radosť prevláda nad obavami

NETKY.SK • 3 August 2016, 17:59 • 2 min
Ďalší Slováci odišli do Brazílie, radosť prevláda nad obavami

BRATISLAVA - Medzi šiestimi slovenskými atlétmi, ktorí v stredu popoludní zamierili do dejiska olympijských hier 2016, prevládalo radostné očakávanie zo športového sviatku nad obavami z potenciálnych rizík číhajúcich v Riu de Janeiro. Smer Brazília nabrali výškar Matúš Bubeník, chodci Dušan Majdán, Martin Tišťan, Mária Gáliková a Mária Czaková, ako aj maratónkyňa Katarína Berešová.

slovakia

left justify in out

"Otázky sú jediné, čo mi pripomínajú možné hrozby. Minulý rok sme išli do Kórejskej republiky s rúškami, strašili nás vírusmi a nič tam nebolo, myslím si, že rovnaké to bude aj teraz," uviedol pre TASR Bubeník. Ten chce dokázať, že pod päť kruhov sa prebojoval právom: "Ťažko odhadnúť formu, uvidí sa na pretekoch. Po tréningoch sa cítim lepšie, ešte si musím oddýchnuť. Rád by som skočil aspoň svoje tohtosezónne maximum, aby som sebe aj ostatným dokázal, že patrím na OH, pretože tento rok mi zatiaľ nevychádza podľa predstáv." Bubeník si po olympijskej výške nájde čas na zbieranie zážitkov: "Lákajú ma basketbal a pláže. Iné destinácie som dosiaľ nezisťoval, pohľadám ich na internete, aby som niečo nezmeškal."

 

Situáciu v Riu berie realisticky Majdán, ktorý sa spoločne s Tišťanom a Matejom Tóthom predstaví na 50 kilometrov. "Ide najmä o bezpečnosť, vieme, ako to tam funguje. Organizátori sa určite vynasnažia, aby sa nestali krádeže alebo iné priestupky. O zike sú informácie, musíme si dávať pozor. Keď sa stane, tak sa stane," povedal Majdán.

 

Chodec sa na minuloročných majstrovstvách sveta v Pekingu dostal na 30. pozíciu. "Podobný výsledok by bol fajn, umiestnenie do dvadsiatky by som považoval za úspech. Nedávam si však ciele z hľadiska času ani rezultátu, aby ma nevyviedli z miery počas chôdze. Absolvovali sme sústredenie v talianskom rezorte Livigno, kde sa mi až tak nedarilo, ale utorňajší posledný rýchly tréning ukázal pozitívny trend. Svoje aktuálne rozpoloženie by som označil za štandardnú formu pred blížiacou sa súťažou," pokračoval Majdán, ktorý si nie je istý, či si Rio stihne užiť i z pohľadu návštevníka: "Išiel by som sa pozrieť na čokoľvek, no ťažko povedať, či mi zvýši čas. Po pretekoch možno tri dni preležím v posteli, možno len jedno popoludnie. Čaká na mňa dosť otáznikov, možno budem rád, že existujem a nepôjdem nikam. Netuším, aký je program po našej disciplíne, ale keď tam už budem, chcel by som niečo vidieť."

 

Slovensko bude mať zastúpenie v maratóne zásluhou Berešovej. "Trápili ma zdravotné problémy, takže forma nie je na vrcholnej úrovni. V príprave som urobila maximum, na osobný rekord však v momentálnej situácii nemôžem pomýšľať. Chcem dosiahnuť výsledok v rámci možností, presné miesto si netrúfam predpovedať, keďže nepoznám počet štartujúcich. Priečka v hornej polovici by bola super," uviedla vytrvalkyňa, ktorá mala z cesty do Ria zmiešané pocity: "Jestvujú obavy aj radosť, olympijské hry sú sen. Podľa fotografií to v Brazílii vyzerá pekne, máme sa na čo tešiť, no najprv musíme prekonať dlhý let. Určite ma zaujíma známa socha, okrem toho sa neviem dočkať chôdze našich s Matejom Tóthom, budem povzbudzovať aj ostatných slovenských atlétov, všetkých poznám osobne."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies