Ďalší incident čínskej hviezdy v bazéne

NETKY.SK • 5 August 2016, 10:29 • 2 min
Ďalší incident čínskej hviezdy v bazéne

RIO DE JANEIRO - Enfant terrible čínskeho plávania Sun Jang údajne mal ďalší konflikt v tréningovom bazéne, tentoraz v dejisku Hier XXXI. olympiády.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný vytrvalec sa podľa Sydney Morning Herald snažil narušiť prípravu svojho austrálskeho súpera na 400 m voľný spôsob Macka Hortona. Jeho kouč Craig Jackson tvrdí, že Číňan sa nevšímavca snažil rozptýliť tak, že ho úmyselne ošpliechal a neodpustil si narážky. "Snažil sa upútať jeho pozornosť, ale Mack zostal pokojný. Je v pohode, rýchlo sa adaptoval. Tvrdo trénuje a robíme všetko, aby svetu ukázal zo seba to najlepšie," povedal kouč 20-ročného Hortona.

Sun Jang značne šokoval plavecký svet na vlaňajších majstrovstvách sveta v Kazani. Držiteľ svetového rekordu 14:31,02 sa totiž záhadne neobjavil na štarte finále tisícpäťstovky. Vtedy sa v rozplavovacom bazéne dostal do konfliktu s brazílskou reprezentantkou Larissou Oliveirovou. Podľa jej krajanov sa ju snažil kopnúť a udrieť lakťom po vzájomnej kolízii. Výkonný riaditeľ FINA Cornel Marculescu označil incident za "nedorozumenie v dôsledku preťaženej 'premávky' v zahrievacom bazéne."

Takmer dvojmetrový Číňan ohromil na OH v Londýne 2012 víťazstvami na 400 a 1500 m voľný spôsob. Neskôr tri mesiace nútene pauzoval, ale svet sa o tom dozvedel až vyše štvrť roka po konci trestu. Na národnom šampionáte ho podrobili antidopingovej kontrole, ktorá vykázala prítomnosť zakázaného stimulancia trimetazidínu. Čínska antidopingová agentúra (CHINADA) odmietla špekulácie, že sa pokúšala Sunov prípad zakamuflovať, dodatočné oznámenie vysvetlila pracovnou vyťaženosťou. V roku 2013 Sun Jang so svojím Porsche Cayenne spôsobil haváriu s autobusom, a to bez vodičského oprávnenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies