Ďaleký ruský východ sužujú povodne, voda stúpla až po strechy domov

NETKY.SK • 20 August 2013, 13:37 • 2 min
Ďaleký ruský východ sužujú povodne, voda stúpla až po strechy domov

VLADIVOSTOK - Ruský Ďaleký východ sužujú nebývalé povodne. V niektorých regiónoch voda stúpla takmer 180 centimetrov nad kritickú úroveň. Ľudí z postihnutých oblastí evakuujú, informovala dnes agentúra ITAR-TASS.

slovakia

left justify in out

Najhoršia situácia je v Amurskej oblasti, kde voda zaplavila viac ako 5300 domov. Očakáva sa, že hladina klesne o tri až štyri dni. Napätie vládne taktiež v Chabarovskom kraji, ale aj v Židovskej autonómnej oblasti, kde voda zaplavila vyše 560 domov, niektoré až po strechu. Rieka Amur sa vyliala z brehov v celom regióne, na niektorých miestach stúpla až 178 centimetrov nad kritickú úroveň.

V Magadanskej oblasti dnes vyhlásili výnimočný stav. Miestne rieky sa vyliali z brehov, zaplavili domy, zničili cesty a mosty a spôsobili výpadky elektriny. Podľa meteorológov budú prudké dažde v tomto regióne pokračovať ešte niekoľko dní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies