Cyprus zatiaľ nedostane 456 miliónov eur z prisľúbeného úveru

NETKY.SK • 9 September 2014, 13:09 • 2 min
Cyprus zatiaľ nedostane 456 miliónov eur z prisľúbeného úveru

NIKÓZIA - Cyprus zatiaľ nedostane ďalšiu tranžu (456 miliónov eur) z rámcového záchranného úveru, ktorý mu vlani na jar schválili jeho medzinárodní veritelia: Európska únia, Medzinárodný menový fond (MMF) a Európska centrálna banka (ECB).

slovakia

left justify in out

Predstavitelia tzv. Trojky odôvodňujú rozhodnutie tým, že cyperská vláda neprijala dostatočné regulačné opatrenia proti zlým úverom v sektore nehnuteľností. Informuje o tom agentúra DPA.

 

Cyperský minister financií Charis Georgiades dnes v štátnej televízii uviedol, "že ide o vážny a znepokojujúci vývoj", ale nie je dôvodom na paniku. Vláda vynaloží maximálne úsilie, aby zachovala kurz úspor.

 

Trojka nie je spokojná s novými zákonmi, ktoré prijal parlament v Nikózii. Vraj chránia tých, ktorí si neplnia povinnosti voči bankám.

 

Cyperskú republiku zavliekol do krízy bankový sektor. Pred bankrotom zachránila tohto člena eurozóny len finančná pomoc 10 miliárd eur od Trojky. Cyprus musí na svoje finančné ozdravenie nájsť 13 miliárd eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies