Cyprus svoje predsedníctvo v Európskej únii prevezme aj v Bratislave

NETKY.SK • 1 Júl 2012, 07:52 • 2 min
Cyprus svoje predsedníctvo v Európskej únii prevezme aj v Bratislave

Cyprus svoje predsedníctvo v Európskej únii prevezme aj v Bratislave - Politika Prevzatie polročného predsedníctva Rady Európskej únie po Dánskom kráľovstve Cyperskou republikou od 1. júla si pripomenú v Bratislave dnešnými podujatiami.

slovakia

left justify in out

img

Prevzatie polročného predsedníctva Rady Európskej únie po Dánskom kráľovstve Cyperskou republikou od 1. júla si pripomenú v Bratislave dnešnými podujatiami. Slávnostné podujatie sa uskutoční o 18.30 h na Hlavnom námestí za účasti veľvyslanca Cyperskej republiky v SR Mariosa Kounstouridesa. Účasť prisľúbil minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák, bratislavský primátor Milan Ftáčnik a ďalší hostia. Slávnosti bude predchádzať projekt Aleja priateľstva národov, ktorou chce Staré Mesto skrášliť jedno z najvýznamnejších verejných priestranstiev v centre mesta - Hviezdoslavovo námestie. Podujatie sa uskutoční dnes o 17.00 h. Podľa staromestskej starostky Tatiany Rosovej je Bratislava sídlom mnohých zahraničných zastupiteľstiev a týmto projektom chcú zdôrazniť otvorenosť mesta svetu a priateľstva medzi národmi. "A to v čase, keď sa všetci pasujú s finančnými alebo národnostnými problémami. Aleja priateľstva dokazuje, že predstavitelia viacerých krajín sa vedia spojiť a upevniť priateľstvo a spoluprácu medzi sebou," zdôvodnila pre TASR Rosová. Na kvetinovú a vlajkovú výzdobu zastupiteľské úrady 22 krajín z celého sveta prispeli celkovou sumou 4750 eur. Na Hviezdoslavovom námestí vystúpi dámske kvarteto Slavonic. Od 18.00 h na Hlavné námestie priláka záujemcov o cyperskú kultúru hudobná skupina Potopoiion a tanečné zoskupenie Pasydy. Kultúrnym príspevkom k prevzatiu predsedníctva EÚ je aj národná výstava Cyprus - súčasné sochárstvo, ktorú 29. júna otvorili v Dome umenia. Potrvá do 26. augusta a koná sa v rámci 17. ročníka medzinárodného podujatia Socha a objekt.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies