Cyprus nezdaní bankové vklady: Parlament zákon zamietol!

NETKY.SK • 20 Marec 2013, 11:29 • 2 min
Cyprus nezdaní bankové vklady: Parlament zákon zamietol!

NIKÓZIA - Cyperskí poslanci dnes odmietli zavedenie jednorazových odvodov z bankových vkladov, čo bola kľúčová podmienka na získanie záchranného balíka v celkovej hodnote 10 miliárd eur, bez ktorého ostrovnej krajine hrozí bankrot a možný odchod z eurozóny. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

slovakia

left justify in out

V 56-člennom parlamente hlasovalo proti odvodom z bankových vkladov 36 poslancov a ďalších 19 sa hlasovania zdržalo. Jeden poslanec sa na hlasovaní nezúčastnil.

Návrh zákona, ktorý poslanci zamietli, bol pritom v porovnaní s pôvodnou dohodou z víkendu miernejší, keďže jeho súčasťou bolo úplne oslobodenie ľudí s bankovými vkladmi do 20.000 eur od spomínanej dane. Cyprus, ktorý sa mal na celkovom záchrannom balíku podieľať prostredníctvom spomínaných daní sumou 5,8 miliardy eur, bude musieť teraz prísť s novým plánom na získanie finančnej pomoci. Ak tak neurobí, cyperské banky, ktoré poškodilo ich úzke prepojenie s gréckym finančným systémom, skolabujú a krajina bude musieť oznámiť bankrot.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies