Čukarički Belehrad získalo svoju prvú trofej - Srbský pohár

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 11:27 • 2 min
Čukarički Belehrad získalo svoju prvú trofej - Srbský pohár

BELEHRAD - Srbský futbalový klub Čukarički Belehrad triumfoval v stredajšom finále národného pohára, keď zdolal slávnejšieho mestského rivala a už istého majstra krajiny Partizan Belehrad (1:0). Finálová pôda belehradskej Marakany, kde sídli najväčší sok Partizanu Crvena Zvezda, "červeno-bielym" nedopriala zisk srbského double.

slovakia

left justify in out

Futbalisti Čukarički dosiahli najväčší úspech v klubovej histórii. Pre malý tím z Belehradu ide o prvú cennú trofej. Hrdinom duelu bol stredopoliar Slavoljub Srnič, ktorý rozhodol v 38. min. "Dávali sme si pozor, nenechali sme priveľa priestoru útočníkovi Partizanu Grbičovi. Zo strany mojich chlapcov to bolo skvelé. Zápas nebol okulahodiaci, bol náročný, ale zdolať Partizan je vždy ťažké. Mojim hráčom patrí veľké ´Bravó´. Je to pre nás veľká satisfakcia. Škoda, že v rámci Srbska neabsolvujeme viac takýchto stretnutí. Máme však kvalitu na Európsku ligu," cituje portál Blic Sport slová trénera Čukarički Vladana Milojeviča.

 

Kouč Partizanu Zoran Milinkovič označil prehru svojich zverencov za neospravedlniteľné zlyhanie. "Gratulujem tímu Čukarički. Prepadli sme na celej čiare. Je to veľké zlyhanie. Myslím si, že sme videli otvorený zápas. Nešla nám hra po ľavej strane. Dostali sme gól z dlhej nakopnutej lopty, čo by sa nám nemalo stávať. Samozrejme, najdôležitejšie bolo pre nás získať srbský titul, ktorý máme, ale ani pohár nie je zanedbateľný," vyhlásil Z. Milinkovič.

 

Pre zaujímavosť, prvým duelom Čukarički v pohárovej Európe bol v júni 1996 zápas dnes už neexistujúceho Intertoto Cupu na pôde Spartaka Trnava. Slovenské mužstvo vtedy zvíťazilo 3:0.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies