Cosby si bude nárokovať imunitu v prípade výpovede, ktorá je dôkazom o sexuálnom útoku

NETKY.SK • 18 Január 2016, 11:09 • 2 min
Cosby si bude nárokovať imunitu v prípade výpovede, ktorá je dôkazom o sexuálnom útoku

BRATISLAVA - Americký herec Bill Cosby si bude nárokovať imunitu v prípade svojej výpovede z roku 2005, ktorá je súčasťou dôkazov v obžalobe z údajného sexuálneho napadnutia Kanaďanky Andrey Constand z roku 2004. Komik vtedy pod prísahou priznal, že si v minulosti zadovážil sedatíva s úmyslom podať ich ženám, s ktorými chcel mať sex, pričom s tým vraj súhlasili.

slovakia

left justify in out

Podľa e-mailu získaného televíziou CNN však vtedajší prokurátor Bruce Castor pristúpil na to, aby Cosbyho na základe tejto výpovede nikdy neobžalovali. Hercovi právni zástupcovia sa preto s pomocou údajnej dohody o imunite pokúsia prípad zrušiť. Predpokladá sa, že požiadajú Castora, aby vypovedal na pojednávaní, ktoré naplánovali na 2. februára. Súčasný prokurátor Kevin Steele, ktorý komika obžaloval, sa však vyjadril, že neexistuje dôkaz o podpísaní spomínanej dohody.


Predstaviteľa Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 - 1992) obvinili z údajného sexuálneho napadnutia Constand po tom, ako prokuratúra okresu Montgomery v štáte Pennsylvania vlani v júli znovu otvorila prípad na základe spomínanej výpovede. Formálne ho obžalovali koncom decembra a následne ho prepustili na kauciu milión dolárov. Jeho právnik uviedol, že Cosby trvá na svojej nevine a neplánuje uzavrieť s prokurátorom dohodu o vine a treste. Minulý týždeň komik požiadal o zrušenie obžaloby, ktorou podľa jeho právnej zástupkyne Monique Pressley porušili podmienky výpovede jej klienta z roku 2005. Hercovi právnici vtedy taktiež požiadali, aby súd nepovolil Steeleovi pracovať na prípade, pretože jeho konanie má politický podtext.


Sedemdesiatosemročný herec, ktorý údajne zneužil viac než 50 žien, v súčasnosti čelí aj ďalším civilným žalobám vrátane žaloby za urážku na cti, ktorú na neho spoločne podalo sedem žien, pretože jeho právnici verejne označili ich tvrdenia o zneužití Cosbym za absurdné a nepravdivé. Cosby na ne potom v decembri podal protižalobu, pričom ich taktiež obvinil z urážky na cti. Pressley vtedy uviedla, že tvrdenia žien poškodili Cosbyho reputáciu a spôsobili mu stres. Minulý týždeň herec požiadal federálny súd v Massachusetts, aby svedectvá a dôkazy zo žaloby nesprístupnili verejnosti.


William Henry Cosby Jr. účinkoval okrem sitkomu Show Billa Cosbyho aj v seriáli I Spy (1965 - 1968), v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company (1971 - 1977), v Cosbyho prípadoch (1994 - 1995), sitkome Cosby (1996 - 2000) či v snímke Otec je duch (1990). Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings (1967), At Last Bill Cosby Really Sings (1974) či Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency (2009).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies