Corgoň liga začne bez zdržaní, s novým partnerom Fortunou

NETKY.SK • 27 Február 2014, 13:10 • 2 min
Corgoň liga začne bez zdržaní, s novým partnerom Fortunou

BRATISLAVA - Stretnutím 20. kola FK Senica - ViOn Zlaté Moravce odštartuje v sobotu 1. marca jarná časť futbalovej Corgoň ligy 2013/2014.

slovakia

left justify in out

Podľa Únie ligových klubov (ÚLK) sa najvyššia súťaž môže začať bez problémov aj vďaka priaznivému počasiu, ktoré v minulých rokoch zvyklo narobiť na jar šarapatu.
      

Všetkým dvanástim klubom už v pondelok potvrdili súpisky a nič nebráni tomu, aby sa jarná časť súťaže začala. Víťaz ročníka 2013/2014 získa sumu 130.000 eur, po jeseni je najbližšie k obhajobe titulu bratislavský Slovan. "Veríme, že zima sa už nevráti, zaklopeme na drevo, a môžeme začať bez problémov na všetkých štadiónoch prvej aj druhej ligy. Zostáva odohrať 14 kôl do májového vyvrcholenia, začneme v sobotu kompletným kolom," informoval prezident ÚLK Dušan Tittel.
      

Na štvrtkovej tlačovej konferencii predstavili zástupcovia ÚLK nového partnera, ktorým sa stala spoločnosť Fortuna. ÚLK a jej marketingový partner UFA Sports s ňou podpísali Memorandum o marketingovej spolupráci. "ÚLK a UFA Sports oceňujú záujem spoločnosti Fortuna o marketingovú spoluprácu s ligovým futbalom a tešia sa na dlhodobú spoluprácu s novým partnerom. Z pohľadu spoločnosti Fortuna tento krok predstavuje logické rozšírenie reklamnej spolupráce so slovenským futbalom, ktorá sa začala v roku 2008," stojí v Memorande. Zmluvu uzatvorili od júla 2014 do júna 2018.
      

Druhá liga sa začne stretnutiami 21. kola v sobotu 8. marca.
      

Riaditeľ ÚLK pre obe súťaže Dušan Huňady doplnil prezidenta: "V 21. kole si štyri kluby obrátili poradie zápasov. Je to pre rekonštrukciu štadiónov v Zlatých Moravciach a Myjave. Televízne prenosy sú stanovené na dni nedeľu a pondelok, čo všetky kluby akceptovali."
     

ÚLK spustí v deň prvého jarného kola aj druhú fázu ankety o Najlepšiu jedenástku, hráča a trénera slovenskej ligy za 20 rokov jej existencie. Tá už je záležitosťou fanúšikov, ktorí v nej budú hlasovať. Na každý post v Najlepšej jedenástke je nominované trio, na dva posty stredných obrancov, resp. dva útočníkov sa bude vyberať dvojica zo sexteta. V hre o najlepšieho trénera je desať mien a rovnaký počet aj čo sa týka hráčov. Hlasovanie sa bude diať cez webovú stránku ÚLK www.corgonliga.sk. Pre hlasujúcich fanúšikov sú pripravené ceny - ako oficiálna lopta s podpismi víťazov a pod. "Náš marketingový partner nás oslovil, aby sme športovo-technicky zastrešili anketu. Vybrali sme nominácie v súčinnosti s komisiou, v ktorej boli ľudia, ktorí boli s ligou dlho spätí ako žurnalisti páni Zeman, Michalech, Šurin, Stern, za trénerov pán Lešický, zástupca nášho marketingového partnera a ja. Vyberali sme dlhú dobu, o menách sme veľa debatovali. Dosť často sa to prekrývalo s federálnou ligou, takže sa na výber treba pozerať aj touto optikou. Napríklad Miloš Glonek odohral len 25 zápasov v slovenskej lige, hoci bol výraznou osobnosťou. Museli sme stanoviť teda nejaké kritériá výberu," vysvetlil proces výberu nominácií Huňady.
      

ÚLK vyprší zmluva so SFZ o riadení súťaží v lete, riadiaci orgán by ju však rád predĺžil. "So SFZ je podpísaná zmluva o riadení dvoch najvyšších súťaží do júna 2014. My chceme pokračovať aj naďalej. Na našom výkonnom výbore sme poverili kvarteto našich zástupcov vo VV SFZ, aby o tom rokovali," uviedol Tittel.
     

Liga by sa mala skončiť 31. mája, v termínovníku však môže prísť k zmenám, keďže slovenská reprezentácia má na máj v asociačnom termíne v pláne dva zápasy. "V súčinnosti so SFZ budeme riešiť túto situáciu tak, aby neprišlo k narušeniu súťaží. Samozrejme sa vynasnažíme trénerovi Kozákovi a slovenským reprezentantom čo najviac uľahčiť situáciu," uzavrel Tittel.
     

nominácie ÚLK k ankete 20 rokov futbalovej ligy 1993-2013:


Najlepšia jedenástka:

brankár: Miroslav Hýll, Miroslav König, Ladislav Molnár
ľavý obranca: Zsolt Hornyák, Vladimír Kinder, Vladimír Leitner
stredný obranca: Peter Dzúrik, Roman Kratochvíl, Martin Poljovka, Marek Špilár, Dušan Tittel, Stanislav Varga
      

(pozn. - vyberú sa dvaja)
     

pravý obranca: Marián Čišovský, Ivan Kozák, Ladislav Pecko
ľavý stredový hráč: Róbert Jež, Marek Ujlaky, Igor Žofčák
defenzívny stredový hráč: Miroslav Karhan, Zdeno Štrba, Róbert Tomaschek
ofenzívny stredový hráč: Ján Kozák, Július Šimon, Vladislav Zvara
pravý stredový hráč: Igor Bališ, Miroslav Barčík, Samuel Slovák
útočník: Martin Fabuš, Juraj Halenár, Marek Mintál, Szilárd Németh, Róbert Semeník, Jaroslav Timko
      

(pozn. - vyberú sa dvaja)
      

Najlepší tréner: Jozef Adamec, Jozef Bubenko, Dušan Galis, Stanislav Griga, Jozef Jankech, Ladislav Jurkemik, Ján Kozák, Karol Pecze, Dušan Radolský, Vladimír Weiss
      

Najlepší hráč: Peter Dzúrik, Miroslav Karhan, Vladimír Kinder, Marek Mintál, Szilárd Németh, Róbert Semeník, Zdeno Štrba, Dušan Tittel, Marek Ujlaky, Vladislav Zvara

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies