Slovan vyhral derby v Trnave a zostáva corgoňligovým lídrom

NETKY.SK • 21 September 2013, 18:06 • 2 min
Slovan vyhral derby v Trnave a zostáva corgoňligovým lídrom

TRNAVA - V poradí 125. derby sa hralo v sobotu na Štadióne Antona Malatinského bez prítomnosti hosťujúcich fanúšikov.

slovakia

left justify in out

V šlágri 11. kola futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 zvíťazil úradujúci majster a tabuľkový líder Slovan Bratislava nad domácim Spartakom Trnava 3:1, pritom prehrával po rýchlom góle Romana Procházku.
Ešte do prestávky strhli vedenie na stranu hostí Pavel Fořt a Róbert Vittek, v 73. minúte Jiří Kladrubský stanovil konečný výsledok.
V poradí 125. derby sa hralo v sobotu na Štadióne Antona Malatinského bez prítomnosti hosťujúcich fanúšikov.
"Belasí" si po triumfe nad veľkým rivalom pripísali štvrté ligové víťazstvo v rade, po ktorom zvýšili náskok na čele tabuľky po tretine súťaže.
Corgoň liga - 11. kolo CL:

Spartak Trnava - Slovan Bratislava 1:3 (1:2) Góly: 7. Procházka - 17. Fořt, 25. Vittek, 73. Kladrubský. Rozhodca: Valášek, ŽK: Štepanovský, Filipko, Procházka - Kladrubský, Soumah, Bagayoko, ČK: 90. Soumah po druhej ŽK, 3250 divákov (vypredané).
Spartak: Filipko - Procházka, Adámik, Janečka, Štepanovský (79. Kuzma) - Sabo, Vlasko (68. Augustini), Chovanec (76. Schranz) - Mikovič - Hodek, Poznar Slovan: Putnocký - Bagayoko, Kladrubský, Niňaj, Vrablec - Žofčák, Grendel (82. Soumah), Halenár, Milinkovič (87. Hlohovský) - Vittek, Fořt (68. Mészáros)

Už v 7. minúte sa Spartak ujal vedenia. Procházka z priameho kopu z 20 metrov pekne obstrelil múr a Putnocký sa márne načiahol za pokusom domáceho kapitána, ktorý uviazol pri ľavej žrdi - 1:0. O desať minút stál Grendel pri zrode priamočiarej akcie, ktorá "belasým" priniesla vyrovnanie. Lopta od neho putovala k Milinkovičovi, ktorý ľahko obohral Saba, našiel nabiehajúceho Fořta a český dlháň do centra nádherne položil hlavu - 1:1. Slovan otočil skóre v priebehu ôsmich minút, keď Štepanovský spravil chybu v rozohrávke a po centri Halenára dopravil Vittek loptu do siete - 1:2. Už o chvíľu mohlo byť z pohľadu domácich hrozivých 1:3, Halenárov pokus spoza šestnástky však Filipko bravúrne vytlačil na roh. Po polhodine hry Hodekova hlavička tesne minula bránu. Spartaku vedenie viac uškodilo ako pomohlo a vo zvyšku prvého polčasu si nevytvoril žiadnu šancu. Po prestávke pridali domáci na bojovnosti, ale stále narážali na kompaktný obranný val Slovana a tak pokračoval ich jalový tlak. Slovan sa spoliehal na brejky, v pohode si držal jednogólové vedenie a vyčkával na vhodnú chvíľu, keď by mohol udrieť. V 73. minúte taká prišla. Na Žofčákov roh si vyskočil Niňaj, loptu priťukol na Kladrubského, ktorý ju na hranici ofsajdu umiestnil hlavou do siete - 1:3. Zápas ešte mohol mať dramatickú zápletku, lenže Kladrubský perfektne zblokoval strelu Poznara z dobrej vzdialenosti. V 90. minúte videl červenú kartu striedajúci Soumah, ten však vytrvalo odmietal odísť pod sprchy. Na hracej ploche sa strhla šarvátka, do ktorej sa zapojili viacerí hráči z oboch mužstiev, čo rozhodca odmenil žltými kartami pre Procházku a Bagayoka. Slovan bol efektívny a z Trnavy si vezie tri body.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies