CONMEBOL prešetrí Jarov prípad, Čilania sa sťažujú na Uruguajčanov

NETKY.SK • 27 Jún 2015, 11:54 • 2 min
CONMEBOL prešetrí Jarov prípad, Čilania sa sťažujú na Uruguajčanov

SANTIAGO - Disciplinárna komisia Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL) uviedla, že prešetrí nešportové správanie sa čilského obrancu Gonzala Jaru v stredajšom štvrťfinálovom zápase na Copa America.

slovakia

left justify in out

Domáce Čile zdolalo obhajcov titulu z Uruguaja 1:0 a v boji o finále si zmeria sily s Peru. Uruguaj dohral zápas bez dvoch vylúčených hráčov, keď okrem Jorgeho Fucileho videl červenú kartu aj Edison Cavani. Ten sa porúčal z ihriska za úder do tváre Jaru. Incidentu však predchádzalo provokovanie Čilana, ktoré hlavný rozhodca Sandro Ricci nevidel.

 

Televízne zábery usvedčili Jaru, ako Cavaniho chytil za zadnicu a niečo mu zašepkal do ucha. Uruguajčan na to nahnevane zareagoval zdvihnutím ruky, ktorá zasiahla Jaru do tváre. Ten sa teatrálne zvalil na zem a arbiter Cavaniho po druhej žltej karte vylúčil.

 

 

"Exekutíva AUF (Uruguajská futbalová asociácia) sa rozhodla postaviť sa na ochranu nášho hráča Edinsona Cavaniho. Touto cestou vyzývame disciplinárnu komisiu, aby prípad prešetrila," uvádza sa v stanovisku AUF. Na uruguajskú sťažnosť zareagovali rovnakým spôsobom čilskí funkcionári, ktorí obvinili sedem hráčov súpera z násilného správania sa a použitia rasistických nadávok.

 

Semifinále Copa America medzi Čile a Peru je na programe v noci na utorok (01.30 h SELČ).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies