Cologna triumfoval v prológu Tour de Ski, Bajčičák na 49. mieste

NETKY.SK • 3 Január 2015, 14:42 • 2 min
Cologna triumfoval v prológu Tour de Ski, Bajčičák na 49. mieste

OBERSTDORF - Švajčiar Dario Cologna vyhral sobotňajší prológ 9. ročníka série Tour de Ski v behu na lyžiach.

slovakia

left justify in out

Trojnásobný víťaz prestížneho podujatia zvládol 4,4 km dlhú trať voľnou technikou v nemeckom Oberstdorfe za 9:54,2 min a na druhé miesto odsunul Švéda Calle Halfvarssona (+5,0). Slovenský reprezentant Martin Bajčičák obsadil 49. miesto, jeho krajan Peter Mlynár skončil na 72. priečke.
      

Trojnásobný olympijský šampión Cologna sa od úvodu držal v popredí a v druhej polovici pretekov už nenašiel konkurenta. Za Halfvarssonom skončil tretí Nór Petter Northug (+5,5). Do prvej desiatky sa zmestili až traja Rusi, na štarte ale chýbal ich líder a víťaz Tour de Ski zo sezóny 2012/2013 Alexander Legkov. Olympijský víťaz a spolufavorit podujatia do Oberstdorfu pricestoval, ale krátko pred štartom prológu sa zo súťaže pre chorobu odhlásil. Líder Svetového pohára a obhajca prvenstva Nór Martin Johnsrud Sundby uzatváral elitnú desiatku.
      

Bajčičák mal pomalší štart, tempo ale v druhom okruhu stupňoval. Na 1,8 km bol ešte tretí od konca s výrazným mankom vyše 24 sekúnd a v polovici pretekov mu patrila až 89. pozícia. Na treťom medzičase bol už 55. a vďaka vydarenému finišu sa zmestil do prvej päťdesiatky na 49. miesto (+34,6). Mlynár sa pohyboval neustále v ôsmej desiatke štartového poľa a v konkurencii 93 bežcov sa zaradilna 72. priečku (+48,2).
      

Tour de Ski pokračuje v sobotu v Oberstorfe druhou etapou - stíhačkou na 10 km žien a 15 km mužov klasickou technikou. Sedemetapové podujatie vyvrcholí 11. januára ostrým stúpaním na zjazdovku Alpe Cermis pri talianskom Cavalese.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies