Colníci zaistili tisícky fejkov revitalizačného oleja aj batohy

NETKY.SK • 2 Február 2017, 13:49 • 2 min
Colníci zaistili tisícky fejkov revitalizačného oleja aj batohy

BRATISLAVA/NITRA - Tisícky fejkov revitalizačného oleja a desiatky falošných značkových batohov objavili colníci pri kontrole v novozámockej pobočke.

slovakia

left justify in out

Tovar dovážal maďarský dovozca z Číny. Colníci zadržali 7 200 kusov oleja na nechty a pokožku okolo nechtov a 149 batohov. Ak by sa tieto veci dostali na trh, majiteľom ochranných známok by vznikla škoda takmer 150-tisíc eur.

 

Ako informoval hovorca nitrianskeho Colného úradu Stanislav Pacher, osobe, ktorá porušila zákon, môže uložiť colný úrad pokutu od 3 000 eur do 67 000 eur podľa závažnosti a druhu porušenia, vrátane sankcie prepadnutia tovaru v prospech štátu. Za opakované porušenie môže uložiť colný úrad pokutu až do výšky 135 000 eur.

 

Tento tovar nebude možné poskytnúť na charitatívne účely a bude zničený pod dohľadom colníkov, pretože by mohol predstavovať riziko pre spotrebiteľov. Neoriginálne výrobky môžu byť zdraviu nebezpečné, pretože nie sú testované na obsah škodlivých chemických látok.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies