Colníci objavili v netradičnom úkryte v aute 9040 nelegálnych cigariet

NETKY.SK • 3 November 2011, 23:27 • 2 min
Colníci objavili v netradičnom úkryte v aute 9040 nelegálnych cigariet

Colníci objavili v netradičnom úkryte v aute 9040 nelegálnych cigariet

slovakia

left justify in out

img

Príslušníci Colného úradu Michalovce odhalili dnes pri kontrole osobného auta na cestnom hraničnom priechode Ubľa v okrese Snina 9040 kusov nelegálne dovážaných cigariet označených ukrajinskými kolkovými známkami. Tabakové výrobky sa nachádzali v špeciálne vybudovanom úkryte za motorom vozidla.  
Podľa slov hovorkyne michalovského Colného úradu Kláry Baloghovej k objaveniu nelegálnych cigariet došlo na slovensko-ukrajinskej hranici dnes o 17.30 h. 
"Colníci pobočky Colného úradu Ubľa pri rutinnej kontrole vozidla značky Ford Fiesta s poľským evidenčným číslom vyzvali vodiča a spolucestujúceho na prihlásenie a predloženie tovaru k colnej kontrole. Obaja občania Poľskej republiky nedeklarovali dovoz žiadneho tovaru," informovala Baloghová s tým, že motorové vozidlo pre podozrenie colníkov následne smerovalo do kontrolnej haly, kde objavili za motorovou časťou auta na netradičnom mieste špeciálne vybudovaný úkryt s tisíckami cigariet.
Finančný únik na cle a daniach v tomto prípade predstavuje celkom 1218,05 eura, z toho samotný únik na spotrebnej dani je vo výške 780,06 eura. "Prípad bol vzhľadom na svoj rozsah odovzdaný Colnému kriminálnemu úradu ako orgánu činnému v trestnom konaní s vyšetrovacími právomocami," uzavrela Baloghová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies