Čo v sebe skrýva trávnik pred Bielym domom?

NETKY.SK • 4 Apríl 2018, 11:13 • 2 min
Čo v sebe skrýva trávnik pred Bielym domom?

WASHINGTON – Pod severným trávnikom pred Bielym domom je obrovský protijadrový kryt, ktorý nechal vybudovať ešte bývalý americký prezident Barrack Obama.

slovakia

left justify in out

V novej knihe Trumpov Biely dom: Zmena pravidiel hry to píše spisovateľ Ronald Kessler. Ten sa stretol s terajším prezidentom USA Donaldom Trumpom, ako aj s ľuďmi z jeho okolia.


„Najmenej päť poschodoví hlboký bunker, ktorý bol dokončený na konci Obamovej vlády dokáže v prípade útoku zbraňami hromadného ničenia na neobmedzene dlhú dobu ochrániť celé osadenstvo Západného krídla,“ napísal Ronald Kessler s odvolaním sa na anonymný zdroj. „Potom ako sa stal Trump prezidentom si vrcholoví predstavitelia bunker prešli. Jeho existencia však ostáva naďalej utajovaná,“ dodal spisovateľ.

 

img


Práca na novom superkryte začala údajne v roku 2010, kedy bol projekt oficiálne prezentovaný ako “obnova elektrického vedenia a vzduchotechniky v Bielom dome“. Kessler zároveň poznamenal, že pod Východným krídlom prezidentského sídla sa už nachádza iný bunker, menší jadrový kryt vystavaný v minulosti.

 

Bývalý viceprezident Dick Cheney tam podľa Kesslera našiel útočisko počas teroristický útokov na Obchodné centrum – Dvojičky 11. septembra 2001. Americká tajná služba, ktorá zároveň slúži aj ako prezidentova ochranka, odmietla informácie o protijadrovom kryte komentovať.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies