Čo sa stalo vo svete športu?

NETKY.SK • 21 Január 2021, 11:52 • 2 min
Čo sa stalo vo svete športu?

BRATISLAVA - Zhrnutie informácii zo sveta športu za posledné hodiny.

slovakia

left justify in out

Slovenský hokejový útočník Adam Dauda bude opäť pôsobiť v extraligovom klube HK Nitra. Informuje o tom oficiálny web tímu spod Zobora. Dvadsaťpäťročný center začal v Nitre aktuálnu sezónu, no v druhej polovici novembra zamieril do zámoria. V ECHL však za Jacksonville Icemen odohral len štyri stretnutia bez bodového zisku a v tíme nedávno skončil.

 

Kluby z Manchestru City a United zvíťazili v stredajších dueloch anglickej Premier League a sú na čele tabuľky. Prvá priečka patrí United a s odstupom dvoch bodov sú hráči City. "Červení diabli" sa na post lídra dostali triumfom na pôde londýnskeho Fulhamu 2:1. 

 

Štvorica ruských hokejistov z kádra klubu zámorskej hokejovej NHL Washington Capitals sa vo voľnom čase stretla bez rúšok v jednej hotelovej izbe, čím porušila predpisy profiligy a ocitla sa v karanténe. Tím z hlavného mesta USA tak aktuálne nemá k dispozícii svojho kapitána Alexandra Ovečkina ani jeho spoluhráčov Jevgenija Kuznecova, Dmitrija Orlova a Iľju Samsonova. Vedenie Capitals navyše dostalo do predstaviteľov súťaže pokutu 100-tisíc amerických dolárov za porušenie predpisov spojených s ochranou zdravia počas pandémie koronavírusu.

 

 

Jednotka ženského tenisového rebríčka WTA  Austrálčanka Ashleigh Bartyová sa po jedenásťmesačnej pauze vráti na kurty 29. januára na exhibícii v Adelaide, na ktorej sa predstavia aj Američanka Serena Williamsová, Japonka Naomi Osaková a Rumunka Simona Halepová. Na rovnakom podujatí v mužskej časti budú hrať Srb Novak Djokovič, Španiel Rafael Nadal aj Rakúšan Dominic Thiem.

 

Slovenské reprezentantky vo vodnom póle na kvalifikačnom turnaji o postup na OH do Tokia zostávajú v základnej A-skupine bez bodu, keď v talianskom Terste po prehre Holanďankami 2:22 podľahli aj Francúzkam 9:17. Vo štvrtok nastúpia Slovenky proti domácim hráčkam a od piatka ich čakajú súboje play-off.
 

V Slovenskej hokejovej lige dominujú hráči Žiliny. Post Lídra potvrdili aj na ľade v Považskej Bystrici, kde zvíťazila hľadko 4:1. Druhá priečka patrí Martinu a tretia Topoľčanom.

 

 

Po príchode bieloruského útočníka Sergeja Kosticyna do slovenského klubu iClinic Bratislava Capitals z Ice Hockey League má nový klub aj jeho starší brat Andrej, ktorý sa na spolupráci dohodol s českými Pardubicami. Andej Kosticyn odohral v NHL 398 zápasov, od roku 2012 pôsobil v nadnárodnej KHL.
 

V českej hokejovej lige sa včerra odohral iba jeden jediný zápas, keď Litvínov doma hostil Třinec. Hostia vyhrali tesne pomerom 2:1, gólom prispel útočník Tomáš Marcinko. Spolu už má 15 kanadských bodov, z toho 8 za góly. Třinec je v tabuľke druhý s trojbodovou stratou na Spartu Praha.

 

Až traja Slováci bodovali v stredu v dueloch fínskej hokejovej ligy. Na triumfe tímu Lukko Rauma v Hämeenlinne sa Pavol Skalický podieľal dvoma a Kristián Pospíšil jednou asistenciou. Jediný presný zásah domáceho klubu SaiPa Lappeenranta pri prehre 1:6 s Tapparou Tampere zaznamenal Tomáš Záborský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies