Clintonová: USA potrebujú v čele ženu, tak ako má Nemecko Merkelovú

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 15:59 • 2 min
Clintonová: USA potrebujú v čele ženu, tak ako má Nemecko Merkelovú

BERLÍN - Bývalá prvá dáma USA a exministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová povedala pre nemecký magazín Stern, že Spojené štáty by mali nasledovať Nemecko, kde je kancelárkou Angela Merkelová, a mať v čele ženu.

slovakia

left justify in out

Clintonová však už nepovedala, že tou ženou by mala byť ona.
     

"V tomto za vami v Nemecku zaostávame," uviedla bývalá ministerka v interview, ktoré vyjde v novom vydaní magazínu v stredu 18. júna.
     

"Samozrejme, chcem, aby aj USA mali čoskoro líderku, a urobím všetko, čo je v mojich silách, aby sa to uskutočnilo - ale ešte neviem, či to budem ja," dodala Clintonová, ktorú citovala tlačová agentúra Reuters.
     

Bývalá senátorka a manželka amerického exprezidenta Billa Clintona, sa podľa všeobecného očakávania bude uchádzať o Biely dom v prezidentských voľbách v roku 2016.
     

Clintonová medzitým vyhlásila, že chápe hnev Nemecka nad odhaleniami, že americká Národná bezpečnostná agentúra (NSA) odpočúvala Merkelovej mobilný telefón v rámci svojho rozsiahleho programu sledovania elektronickej komunikácie v Nemecku, ktoré je blízkym spojencom Spojených štátov.
     

"Zúrila by som rovnako ako Nemci. A žiadala by som, aby môj priateľ a spojenec okamžite odpočúvanie zastavil," povedala Clintonová v interview. Dodala však, že "žiadna dohoda o špionáži", ktorú požadujú niektorí nemeckí politici, nie je rozumnou a praktickou možnosťou.
     

"Nebola by dostatočne pružná," vysvetlila Clintonová pre Stern. "Podľa mňa písomná dohoda nie je ten správny spôsob, ako to celé vyriešiť - v prvom rade by ani nebola nutná."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies