Clintonová ukončila turné po západnej Afrike návštevou Kapverd

NETKY.SK • 19 Január 2012, 08:14 • 2 min
Clintonová ukončila turné po západnej Afrike návštevou Kapverd

Clintonová ukončila turné po západnej Afrike návštevou Kapverd - Politika Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová sa dnes vrátila do Spojených štátov po krátkom turné po západnej Afrike, kde navštívila Libériu, Pobrežie Slonoviny, Togo a

slovakia

left justify in out

img

Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová sa dnes vrátila do Spojených štátov po krátkom turné po západnej Afrike, kde navštívila Libériu, Pobrežie Slonoviny, Togo a na záver ostrovnú Kapverdskú republiku.
      S premiérom Kapverdskej republiky Josém Maria Nevesom rokovala Clintonová v utorok o probléme pašovania drog a bezpečnostných potrebách krajiny.
      Podľa Clintonovej slov Spojené štáty zvýšia pomoc Kapverdskej republike, kde je vyššia gramotnosť, lepší zdravotný stav obyvateľov a dlhšia priemerná dĺžka života než kdekoľvek v západnej Afrike.
      V Togu šéfka americkej diplomacie hovorila o regionálnych otázkach s prezidentom Faurom Gnassingbom. Togo získalo pre rok 2012 kreslo v Bezpečnostnej rade OSN.
      Gnassingbe zdôraznil, že návšteva americkej ministerky zahraničných vecí - vôbec prvá v tejto krajine - ukázala, že Togo sa stáva dôležitejším medzinárodným hráčom.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies