Členovia OZ Templars Slovakia opäť pomohli ľuďom

NETKY.SK • 6 Január 2015, 18:34 • 2 min
Členovia OZ Templars Slovakia opäť pomohli ľuďom

GALANTA - Klienti galantského Domova dôchodcov Patria privítali v týchto dňoch členov Občianskeho združenia (OZ) Templars Slovakia a primátora mesta Petra Pašku, ktorí použili výťažok z mestskej zabíjačky na nákup dvoch masážnych kresiel. TASR informoval štatutárny zástupca združenia Tomáš Horváth.

slovakia

left justify in out

"Tento dar v hodnote 2000 eur sme mohli zrealizovať aj vďaka pomoci Šport centra Arkádia a Servisu a la Bubo," povedal Horváth s tým, že po zapojení kresiel a odskúšaní niektorými obyvateľkami sa poďakovala v mene Domova dôchodcov Patria jeho riaditeľka Anita Tušková.
      

Uplynulý rok bol podľa Horvátha pre OZ úspešný. "Hematologickému oddeleniu Nemocnice s poliklinikou sv. Lukáša Galanta, a. s., sme odovzdali v októbri mobilnú transfúznu jednotku, ktorá sa často používa. Pracovníci hematologického oddelenia chodia do terénu, do veľkých firiem v Galante a okolí. "OZ vyzbieralo peniaze v rámci dobročinného projektu Galanta Fest, ktorý usporadúvame každý rok. "Následne sme oslovili aj sponzorov, a tak sa nám podarilo za 5000 eur zakúpiť dva prístroje s príslušenstvom," pokračoval štatutárny zástupca s tým, že od istej firmy získali aj mikrobus, ktorý preváža mobilné transfúzne jednotky.
      

Členovia OZ zorganizovali okrem iných akcií aj brigádu na detskom ihrisku Zornička. "Odstránili sme burinu, vyrovnali terén, vyčistili ihrisko a chodníky od odpadkov," priblížil minuloročnú aktivitu. Pripomenul, že oprava ihriska sa realizovala vo viacerých etapách.
      

OZ Templars Slovakia oficiálne vzniklo 17. júla 2008, v tento deň bolo zaregistrované na Ministerstve vnútra SR. Avšak neoficiálne fungovanie združenia malo do tohto dátumu už asi polročnú, predovšetkým prípravnú činnosť. V tomto období sa tvorili stanovy, organizovali sa stretnutia, zájazdy a besedy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies