CL: V jarnej časti na lavičke slovenskí tréneri a Čech Látal

NETKY.SK • 28 Február 2014, 16:35 • 2 min
CL: V jarnej časti na lavičke slovenskí tréneri a Čech Látal

BRATISLAVA - V porovnaní s koncom jesennej časti sezóny dve zmeny na poste hlavného trénera v tímoch slovenskej futbalovej Corgoň ligy 2013/2014.

slovakia

left justify in out

Pred jarnou časťou najvyššej slovenskej futbalovej súťaže, ktorá sa začne celkovo 20. kolom v sobotu 1. marca, sú v jedenástich z dvanástich mužstiev hlavní tréneri zo Slovenska. V menoslove figuruje iba jeden zahraničný kouč - Čech Radoslav Látal sedí na lavičke MFK Košice.

 

Počas zimnej prestávky sa udiali dve zmeny na poste kormidelníka. Futbalistov Myjavy bude viesť na jar dovtedajší tréner staršieho dorastu Spartaka Radúz Dorňák, ktorý vystriedal Ladislava Hudeca. Ten sa stal šéfom realizačného tímu v Nitre namiesto Vladimíra Koníka. 

 

V rámci tohtosezónnych zmien sa menil hlavný tréner v piatich slovenských kluboch. Prvým koučom, ktorý uvoľnil svoje miesto v tomto ročníku najvyššej domácej súťaže, bol 28. júla kormidelník úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava Samuel Slovák. Bývalý reprezentant SR uzavrel svoje pôsobenie už po 3. kole Corgoň ligy a prehre 2:4 na pôde Trenčína. Na jeho miesto nastúpil Jozef Valovič, ktorému od 4. kola pomáha Dušan Galis, vedený oficiálne ako poradca realizačného tímu "belasých" s rozšírenými kompetenciami. Po 7. kole nasledovali trénerské zmeny v Nitre a Trenčíne. 

 

Pod Zoborom skončil Ladislav Šimčo, vedenie nitrianskeho klubu najskôr dočasne poverilo trénovaním mužstva duo Igor Demo, Jozef Pavlík, 10. septembra však do konca jesennej časti Corgoň ligy angažovalo na post lodivoda Vladimíra Koníka. Funkcionári AS Trenčín sa koncom augusta dohodli s Ľubošom Nosickým, že nebude pokračovať vo funkcii. Mužstvo spod Čákovho hradu od 8. kola prevzal jeho asistent Martin Ševela a od 11. kola posilnil realizačný tím trenčianskeho mužstva aj Ivan Vrabec. Takýto prípad "doplnenia" sa stal aj v Zlatých Moravciach: k hlavnému koučovi FC ViOn Branislavovi Mrázovi pribudol koncom septembra (od 12. kola) "pomocník" Dušan Liba. 

 

Zmena kormidelníka nastala počas jesennej časti Corgoň ligy aj v MFK Košice. Za odvolaného Jaroslava Galka si sadol na lavičku "východniarov" koncom septembra od duelu 11. kola český tréner Radoslav Látal. 

 

Z tucta účastníkov najvyššej slovenskej súťaže sú od začiatku tohto corgoňligového ročníka hlavnými kormidelníkmi svojich tímov siedmi lodivodi: Jozef Vukušič (MFK Ružomberok), Eduard Pagáč (FK Senica), Juraj Jarábek (FC ViOn Zlaté Moravce), Norbert Hrnčár (Dukla Banská Bystrica), Branislav Mráz (FC ViOn Zlaté Moravce), Adrián Guľa (MŠK Žilina) a Mikuláš Radványi (FK DAC 1904 Dunajská Streda). 

Prehľad hlavných trénerov v dvanástich tímoch pred začiatkom jarnej časti najvyššej slovenskej futbalovej súťaže - Corgoň ligy 2013/2014 (kluby sú uvedené podľa poradia v tabuľke po jesenných 19 odohraných kolách): 

ŠK Slovan Bratislava: Jozef Valovič (ako poradca aj Dušan Galis) 
AS Trenčín: Martin Ševela (do realizačného tímu pribudol od 11. kola Ivan Vrabec) 
MFK Ružomberok: Jozef Vukušič 
FK Senica: Eduard Pagáč 
Spartak Myjava: Radúz Dorňák 
FC Spartak Trnava: Juraj Jarábek 
FK Dukla Banská Bystrica: Norbert Hrnčár 
FC ViOn Zlaté Moravce: Branislav Mráz 
MFK Košice: Radoslav Látal (ČR) 
MŠK Žilina: Adrián Guľa 
FC Nitra: Ladislav Hudec 
FK DAC 1904 Dunajská Streda: Mikuláš Radványi 

Prehľad zmien na poste hlavného trénera vo futbalovej Corgoň lige počas sezóny 2013/2014: 

ŠK Slovan Bratislava 

Samuel Slovák (skončil po 3. kole) - Jozef Valovič (od 4. kola, ako poradca k nemu pribudol Dušan Galis) 

FC Nitra 
Ladislav Šimčo (skončil po 7. kole) - Igor Demo a Jozef Pavlík (dočasne poverení od 8. kola) 
Igor Demo a Jozef Pavlík (dočasne poverení do 8. kola) - Vladimír Koník (od 9. kola) 
Vladimír Koník (skončil po 19. kole) - Ladislav Hudec (od 20. kola) 

AS Trenčín 
Ľuboš Nosický (skončil po 7. kole) - Martin Ševela (poverený od 8. kola, do realizačného tímu k nemu pribudol od 11. kola Ivan Vrabec) 

MFK Košice 
Jaroslav Galko (skončil po 10. kole) - Radek Látal (od 11. kola) 

Spartak Myjava 
Ladislav Hudec (skončil po 19. kole) - Radúz Dorňák (od 20. kola) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies