Čínsky ostrov Chaj-nan zasiahne tajfún, ukončí rekordné suchá

NETKY.SK • 22 Jún 2015, 16:18 • 2 min
Čínsky ostrov Chaj-nan zasiahne tajfún, ukončí rekordné suchá

PEKING - Vyše 40.000 ľudí evakuovali dnes z ostrova Chaj-nan na juhu Číny pred blížiacim sa prvým tajfúnom tohtoročnej sezóny. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne médiá, podľa ktorých by mohli lejaky sprevádzajúce tajfún pomôcť zmierniť tamojšie rekordné suchá.

slovakia

left justify in out

Tajfún Kujira by sa mal najskôr prehnať Paracelskými ostrovmi v Juhočínskom mori. Pobrežie ostrova Chaj-nan zasiahne dnes večer niekde medzi prefektúrami Wan-ning a Čan-ťiang v susednej pevninskej provincii Kuang-tung. Tajfún sprevádza silný vietor a husté nárazové lejaky, napísala agentúra Sinchua.
     

Okrem evakuácie vydali úrady pokyn vzťahujúci sa na približne 20.000 rybárskych lodí, aby sa vrátili späť do prístavov. V tamojšej metropole Chaj-kchou sa v utorok nebude vyučovať.

 


     

Meteorológovia očakávajú, že tajfún by mal s príchodom na pevninu postupne slabnúť. Agentúra Sinchua napísala, že vďaka tajfúnu sa zmiernia doposiaľ najhoršie suchá za uplynulých 50 rokov, ktoré postihli približne tretinu ostrova Chaj-nan.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies