Čínske družice zachytili objekty, ktoré možno pochádzajú zo zmiznutého lietadla

NETKY.SK • 22 Marec 2014, 12:33 • 2 min
Čínske družice zachytili objekty, ktoré možno pochádzajú zo zmiznutého lietadla

KUALA LUMPUR - Čínske družice zachytili dnes na juhu Indického oceánu predmety plávajúce na hladine mora, ktoré by mohli pochádzať zo zmiznutého lietadla malajzijských aerolínií. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Čína do oblasti, kde boli objekty spozorované, vyslala svoje lode. Peking by mal o niekoľko hodín poskytnúť k udalosti vyhlásenie," uviedol malajzijský minister obrany a zastupujúci minister dopravy Hishammuddin Hussein a dodal, že jeden z objektov je veľmi veľký; na dĺžku meria 22,5 metra a na šírku 13 metrov. 
      

Let MH370 malajzijských aerolínií z Kuala Lumpuru do Pekingu s 227 cestujúcimi a 12 členmi posádky zmizol z civilných radarov nad Juhočínskym morom 8. marca okolo 01.30 h miestneho času. Vyšetrovatelia však predpokladajú, že lietadlo bolo vo vzduchu ešte približne sedem hodín. Do Pekingu malo doraziť okolo 06.30 h miestneho času.
      

Do pátrania po zmiznutom lietadle sa už zapojili tímy z 26 krajín sveta, ktoré postupne prehľadávajú oblasť s rozlohou viac ako osem miliónov štvorcových kilometrov.
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies