Čína skupuje najkvalitnejších hráčov, neprišli by len Ronaldo a Messi

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 15:27 • 2 min
Čína skupuje najkvalitnejších hráčov, neprišli by len Ronaldo a Messi

PEKING - Futbalový boom v najľudnatejšej krajine sveta môže vyústiť do triumfu Číny na majstrovstvách sveta v horizonte dvadsiatich rokov.

slovakia

left justify in out

Takýto scenár pripúšťa niekdajší tréner anglickej reprezentácie Sven-Göran Eriksson, švédsky kormidelník v súčasnosti vedie účastníka tamojšej najvyššej súťaže Superligy Šanghaj SIPG.

 

"Čínsky prezident veľmi podporuje rozvoj futbalu. Ak vláda v Číne niečo podporuje, dejú sa veci," povedal pre britskú BBC Eriksson, ktorý považuje spomenutý scenár s titulom svetových šampiónov pre Číňanov za reálny: "Prečo nie? Nie však na najbližších majstrovstvách sveta. Bude to trvať najmenej pätnásť, dvadsať rokov."

Do Číny počas zimného prestupového obdobia zamierili Ezequiel Lavezzi, Gervinho, Jackson Martínez, Alex Teixeira či Obafemi Martins, vo februári priznal ponuku aj agent Mareka Hamšíka Juraj Vengloš. "Je to šialené. Momentálne je situácia taká, že do Číny by neprišli len Cristiano Ronaldo a Lionel Messi. Ostatní? Je to veľmi reálne," tvrdí agent Romain Woo, zakladateľ agentúry Van Hao. "Traja hráči z môjho portfólia mali ponuky z FC Kodaň, FC Chelsea a Realu Madrid. Odmietli a zostali v Číne," uzavrel Woo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies