Čína posiela do spustošenej oblasti na Filipíny nemocničnú loď

NETKY.SK • 22 November 2013, 06:21 • 2 min
Čína posiela do spustošenej oblasti na Filipíny nemocničnú loď

ČOU-ŠAN - Čínska vláda vo štvrtok vyslala na Filipíny postihnuté ničivým tajfúnom plavidlo s nemocničným vybavením pre 300 pacientov, ktorého posádku okrem námorníkov tvorí aj vyše stovka lekárov a zdravotných sestier.

slovakia

left justify in out

Krajina tak necelé dva týždne po katastrofe zintenzívňuje svoju pomoc, ktorej rozsah v porovnaní s ostatnými poskytovateľmi bol predtým terčom kritiky v médiách. Loď nesúca názov Archa mieru vyplávala z mesta Čou-šan na pobreží Východočínskeho mora a očakáva sa, že k Filipínam dorazí v priebehu troch alebo štyroch dní. Miestnu základňu pri tejto príležitosti sprístupnili zahraničným novinárom, čo je v prípade Číny nezvyčajný krok.

Tajfún Haj-jan (Haiyan) zasiahol 8. novembra strednú časť Filipín, kde po sebe zanechal najmenej 4000 mŕtvych a obrovské škody. Na cudziu pomoc je odkázaných niekoľko miliónov ľudí, ktorí prišli o domovy. Pri zabezpečovaní prísunu potravinovej a inej pomoci Filipínčanom pomáhajú susedné i vzdialenejšie krajiny, kým Čína po prvotnej kritike prispela materiálom v hodnote 1,2 milióna eur napriek tomu, že s Filipínami je už dlhšie v územnom spore.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies