Čína odsúdila Trumpov postoj k prerušeniu obchodných vzťahov s krajinami, ktoré obchodujú s KĽDR

NETKY.SK • 4 September 2017, 11:57 • 2 min
Čína odsúdila Trumpov postoj k prerušeniu obchodných vzťahov s krajinami, ktoré obchodujú s KĽDR

PEKING - Čínske ministerstvo zahraničných vecí dnes uviedlo, že hrozba amerického prezidenta Donalda Trumpa prerušiť obchodné vzťahy s krajinami, ktoré obchodujú s Kórejskou ľudovodemokratickou republikou (KĽDR), je neprijateľná a nespravodlivá, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Trump v nedeľu na Twitteri napísal, že v súvislosti s najnovšou jadrovou skúškou KĽDR uvažujú Spojené štáty o prerušení obchodných stykov so "všetkými krajinami, ktoré obchodujú so Severnou Kóreou".

 

Hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Keng Šuang na brífingu v Pekingu uviedol, že Čína pokladá za "neprijateľnú situáciu, v ktorej sa na jednej strane usilujeme túto situáciu vyriešiť mierovými prostriedkami, ale na strane druhej sú naše vlastné záujmy predmetom sankcií a ocitajú sa v ohrození".

 

"To nie je ani objektívne, ani spravodlivé," povedal Keng Šuang. Čína je najbližším spojencom a najväčším obchodným partnerom Severnej Kórey.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies