Ochrana zvierat sa zvýši aj vďaka generálnemu prokurátorovi

NETKY.SK • 22 Apríl 2021, 20:02 • 2 min
Ochrana zvierat sa zvýši aj vďaka generálnemu prokurátorovi

BRATISLAVA - Orgány prokuratúry sa musia stať lídrom efektívneho boja za ochranu zvierat.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom generálny prokurátor Maroš Žilinka v tlačovej správe.  Žilinka dnes spolu s námestníkom generálneho prokurátora Jozefom Kanderom prijali zástupkyne občianskeho združenia Aliancia združení na ochranu zvierat a rokovali s nimi o aktuálnom stave a trendoch v trestnoprávnej ochrane zvierat na Slovensku.

Zhodli sa, že boj za ochranu zvierat je dôležitým predpokladom zdravej spoločnosti. GP SR uviedla, že bude podporovať a aktívne sa podieľať na návrhoch takých legislatívnych zmien, ktoré prispejú k efektívnejšej ochrane zvierat a trestného postihu páchateľov zločinov páchaných na zvieratách.

 

Prečítajte si tiež: Na Deň Zeme minister životného prostredia oznámil ďalší krok v ochrane biodiverzity na Slovensku

Podľa Žilinku orgány prokuratúry zároveň zintenzívnia činnosť v netrestnej oblasti v rámci dozoru nad dodržiavaním zákonov a ostatných všeobecne záväzných právnych predpisov v postupe a rozhodovaní orgánov veterinárnej a potravinovej správy.

Prokuratúra zdôraznila, že víta možnosti spolupráce so združením v oblasti preventívno-výchovnej činnosti a vzdelávacích aktivít v rezorte prokuratúry.

 

Mohlo by vás zaujímať: Envirorezort by mal začať diskusiu o nahrádzaní využívania fosílnych palív, vyzývajú mimovládky



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona