Čína chce znížiť výrobu v uhoľnom a hutníckom odvetví, prepustí takmer 2 milióny ľudí

NETKY.SK • 29 Február 2016, 10:48 • 2 min
Čína chce znížiť výrobu v uhoľnom a hutníckom odvetví, prepustí takmer 2 milióny ľudí

PEKING - Čína plánuje v uhoľnom a oceliarskom priemysle prepustiť asi 1,8 mil. ľudí. To predstavuje zhruba 15 % pracovnej sily v spomínaných odvetviach.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v pondelok minister sociálneho zabezpečenia Yin Weimin. Konkrétny časový plán neuviedol. Oceliarsky a uhoľný priemysel v Číne podľa oficiálnych údajov zamestnávajú zhruba 12 mil. ľudí.


Vláda v Pekingu už skôr oznámila, že v sektoroch uhlia a ocele plánuje v horizonte troch až piatich rokov znížiť výrobnú kapacitu o zhruba 500 mil. ton. V odvetviach tiež zastaví schvaľovanie nových projektov. Dôvodovom sú nadmerné kapacity čínskeho oceliarskeho priemyslu. Ich obmedzenie žiada aj Európska únia.

 

Európska komisia tento mesiac varovala, že obnoví vyšetrovanie dampingu čínskych hutníckych firiem, ktoré majú predávať oceľ neprimerane lacno, prípadne pod cenu nákladov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies