Matovičov rezort upravil podmienky očkovacej lotérie. Pozrite si, čo vás čaká!

NETKY.SK • 20 August 2021, 16:27 • 2 min
Matovičov rezort upravil podmienky očkovacej lotérie. Pozrite si, čo vás čaká!

BRATISLAVA - Ministerstvo financií SR (MF) zverejnilo doplnený štatút súťaže Byť zdravý je výhra s dôrazom na to, aby sa o očkovaciu prémiu mohlo uchádzať čo najviac ľudí.

slovakia

left justify in out

V spolupráci s RTVS špecifikovali podmienky tak, aby dosiahli ešte väčšiu inklúziu ako doteraz. Rezort financií v piatok informoval, že rozšírili možnosti asistencie pre zdravotne znevýhodnených ľudí, aby predmetné heslo mohli telefonicky zodpovedať napríklad aj ich blízki.

 

Heslo vyslovia moderátori

"Mysleli sme tak nielen na hendikepovaných, ale aj seniorov, ktorí môžu rovnako využiť pomoc svojich rodinných príslušníkov či známych, ktorým dôverujú. Takúto možnosť budú mať aj ľudia, ktorí zo svojich profesijných dôvodov nemôžu v priamom prenose zodpovedať heslo," uviedlo ministerstvo financií. 

 

Heslo bude podľa rezortu komunikované s dostatočným predstihom ešte pred volaním súťažiacemu. "Nevidiacim občanom chceme pomôcť aj tým, že bude prezentované nielen vizuálnou formou, ale zaznie aj z úst moderátorov a hostí relácie," dodalo ministerstvo.

 

Súvisiaci článok: Igor Matovič hasí oheň po včerajšom fiasku! Pani Zuzane prisľúbil pomoc

 

Prípad pani Zuzany sa nezopakuje
Ministerstvo financií k 20. augustu prijalo na stránke súťaže viac ako 865-tisíc registrácií na očkovaciu prémiu. V nedeľnom žrebovaní tak bude približne jeden a pol milióna žrebov.

RTVS ako vysielateľ relácie upravila v súlade s novými pravidlami súťaže aj dramaturgiu nedeľných priamych prenosov relácie Byť zdravý je výhra.

 

Heslo prinesie do štúdia hosť v obálke a po otvorení ho nahlas prečíta, následne bude heslo zobrazené na LED stene v štúdiu, kde bude dostupné až do ukončenia hovoru so súťažiacim z daného súťažného kola. Heslo sa niekoľkokrát zobrazí aj v lište na televíznych obrazovkách.

 

Oneskorený prenos
Celkový čas, počas ktorého budú môcť diváci vidieť súťažné heslo, tak násobne prekročí možné priemerné oneskorenie spôsobené rôznymi druhmi prenosu signálu vysielania.

 

Po úspešnom telefonickom spojení so súťažiacim sa moderátori uistia, či sleduje televízny prenos a či videl alebo počul správne heslo.

 

Následne bude odštartovaná časomiera, počas ktorej bude musieť súťažiaci povedať heslo v správnom tvare pre uznanie prémiovej výhry.
 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA: Marcel Forgáč pokračuje v moderovaní očkovacej lotérie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona