Cimrmanovci prídu do Štúdia L+S aj s najnovšou knihou

NETKY.SK • 3 November 2014, 12:50 • 2 min
Cimrmanovci prídu do Štúdia L+S aj s najnovšou knihou

BRATISLAVA - Legendárne Divadlo Járy Cimrmana na čele so Zdeňkom Svěrákom otvorí v utorok 4. novembra Festival českého divadla, ktorý sa pravidelne na jeseň koná v bratislavskom Štúdiu L+S. Okrem predstavenia Afrika, aneb Češi mezi lidožravci, ktoré je na programe 4. aj 5. novembra, pripravili Cimrmanovci pre fanúšikov aj autogramiádu.

slovakia

left justify in out

Svoju najnovšiu knihu "Divadlo Járy Cimrmana - Divadlo, které se proslavilo" predstavia v stredu 5. novembra o 16:30 v Štúdiu L+S všetci prítomní herci, informovala agentúru SITA PR manažérka Forza Zuzana Čižmáriková. Kniha je obsiahlym sprievodcom históriou divadla. "Autori Zdeněk Svěrák, Ladislav Smoljak a Jaroslav Weigel sprevádzajú čitateľa minulosťou divadla, ktoré sa preslávilo navzdory všetkým peripetiám a nepriazni režimu, času i osudu," priblížila titul Čižmáriková. Špeciálnym bonusom knihy Divadlo Járy Cimrmana je priložené DVD so záznamom slávnostného predstavenia k 40. výročiu vzniku Divadla Járy Cimrmana Ze hry do hry, ktorá ponúka súbor najslávnejších scén z divadelných hier o Járovi Cimrmanovi.

 

Na 21. ročník Festivalu českého divadla prídu do Štúdia L+S hostia z českých divadelných súborov od 4. do 14. novembra. Vystúpenia siedmich divadelných scén bude sprevádzať výstava českého výtvarníka Petra Písaříka. Klasický titul Divadla Járy Cimrmana - Afrika, aneb Češi mezi lidožravci divákov zavedie na čierny kontinent takmer nedotknutý civilizáciou. Českí cestovatelia sa stretnú s podivným kmeňom ľudožrútov a takmer skončia na ich jedálničku. Nezávislá česká divadelná scéna Buranteatr z Brna vychádza najmä z diel svetových a českých moderných dramatikov. Na festival pricestuje s hrou 39 stupňů od Patricka Barlowa. Hra vznikla úpravou rovnomenného thrillera Alfreda Hitchocka z roku 1935 a z dobrodružného románu sa stala divadelná paródia. Na festivale sa dá vidieť 6. novembra. Divadelní spolek Kašpar z Prahy prinesie 8. novembra do Bratislavy úspešnú hru Zrada od anglického autora Harolda Pintera. Bolek Polívka, ktorý pravidelne hosťuje v niekoľkých tituloch Štúdia L+S, príde na festival s čerstvou autorskou novinkou svojho brnianskeho divadla. Privezie v nej aj herečku, svoju dcéru Annu. Hra DNA, ktorá je na programe 9. novembra, je o generačnom strete otca a dcéry, pričom prežívajú humorné aj vážne situácie všedného dňa. Príbeh na motívy skutočných udalostí Ameriky päťdesiatych rokov ponúkne 11. novembra pražské Divadlo v Řeznické v hre Johna Logana Červená. S pohľadom na 20. storočie s nadhľadom, humorom a iróniou príde pražské Divadlo na zábradlí s hrou Europeana. Záverečné predstavenie Festivalu českého divadla patrí 14. novembra Divadlu Viola a hre Miloša Horanského Neumím jinak než láskou. 

 

Aktuálny 21. ročník Festivalu českého divadla sa koná pod záštitou Veľvyslanectva Českej republiky na Slovensku a s podporou Ministerstva kultúry SR a Ministerstva kultúry ČR. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies